У Луцьку починають чіпувати домашніх тварин. Зробити це можна у будь-якій ветеринарній клінці, - повідомляє ТРК «Аверс».

Спершу собаку треба внести до єдиного реєстру, потому чіпляють до вуха чіп з інформацією, або ж вводять його під шкіру тварині. За допомогою сканера, з нього можна прочитати усю інформацію про кота чи собаку. З проідентифікованою твариною власник також без перешкод зможе подорожувати. Така процедура буде безкоштовна, однак лише для тих, хто взяв собі собаку з притулку.

Представник центру сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин Віктор Копач розповів: «Всі власники домашніх тварин можуть привести свою тварину і проідентифікувати з подальшим внесенням в базу даних, яка співпрацює з європейською базою даних, і так само це буде сприяти тому, що ці власники тварин зможуть вільно пересуватися на кордонах».

Директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук зауважила: «З першого жовтня протягом місяця буде надаватись така, скажемо, пільгова акція: по собівартості ідентифікація, тобто введення цього електронного чіпу домашнім тваринам, за бажанням».

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що за відмову чіпувати домашніх тварин лучанам погрожували штрафом.