Днями Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс вирок заступникові начальника управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, який сприяв браконьєрам у незаконному вилові риби, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, що менше місяця тому Прокуратура Волинської області затвердила обвинувальний акт та скерувала до суду кримінальне провадження щодо заступника начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА, який «кришував» браконьєрів, беручи в них гроші за сприяння в незаконному вилові риби на території Волинської області.

Тож, досудовим розслідуванням було з’ясовано, що чиновник неодноразово отримував неправомірну вигоду від браконьєрів, а потім повідомляв їм про час та місце виїздів спеціальних груп для перевірки законності риболовлі та забезпечував не притягнення їх до адміністративної відповідальності за незаконні дії.

Відомо також, що усього чиновник отримав майже 11 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Відтак, Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив хабарникові покрання у вигляді 5 років позбавлення волі. Щоправда, його звільнять від відбування покарання, якщо він протягом 1 року іспитового терміну не вчинить нового злочину. Окрім того, чиновника позбавили права 3 роки обіймати посади в органах державної влади, правоохоронних та контролюючих органах.