Луцький мер не знає, хто і навіщо виставив муніципальну дружину при вході до офісу КП «Ласка» під час засідання громадської ради ГО «Волинське товариство захисту тварин». Про це міський голова розповів у коментарі кореспонденту інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, 23 вересня активісти громадської організації волинських захисників тварин збиралися на засідання ради. Першим питанням порядку денного було виключення зі складу ради однієї з членкинь – Лариси Винокурової, яка була активісткою цієї організації впродовж останніх п’яти років. Жінку спершу запросили до кабінету, оголосили, що вона ніби то компрометує їхній орган. Про це Лариса розповіла нашій знімальній групі, коли її «попросили» за двері.

А загалом, як видно на нашому відео, учорашнє зібрання громадських активістів тваринолюбів радше нагадувало масонські збори. Бо відбувалося таємно, і за зачиненими дверима. Двері охороняли двоє представників муніципальної дружини. Вартові звіряли особу кожного візитера з прізвищем у списку, а тоді: одних запрошували далі, а іншим показували на вихід.

Начальник муніципальної дружини міста Луцьк Валентин Шпак, про делегування охоронців на місце згаданого зібрання Дана Новарчук зверталася до нього ще місяць тому. Просила вона охороняти громадський порядок у громадському місці, аби не допустити скандалів. Тобто - небажаних представників преси, бо, як оголосила сама директорка КП «Ласка» Богадана Новарчук, тим, кого вони хотіли бачити, надсилали запрошення. Решту журналістів, зокрема, кореспондентів інтернет-видання «Під прицілом» та ТРК «Аверс» на засідання не пустили.

Луцький мер Микола Романюк про ініціативу очільниці місцевого товариства захисту тварин, а заодно і директорки КП «Ласка» вперше чує. У цьому він переконував журналістів інтернет-видання.

«Ні, не доповідали мені. А в чому проблема там, власне, була? Де стояли? Я перший раз взагалі про це чую, я не знаю. Я не готовий. Питайте безпосередньо тих організаторів, які там були. Бо конференцій дуже багато проводиться. Бо в Луцьку багато проводиться різних заходів, я не знаю, де там хто на дверях стоїть. На офіційних – я готовий відповідати. А там – питайте безпосередньо тих організаторів, які організовували цей захід»

За інформацією, яка шириться серед волонтерів-тваринозахисників на місцевих ринках, днями Богдана Новарчук наказала позбирати усіх безпритульних тварин з вулиць Луцька до найближчої суботи. Бо саме наприкінці тижня в наш обласний центр приїдуть колеги на Всеукраїнську конференцію, що відбудеться у приміщенні Палацу культури міста Луцьк. Подейкуть, що на таке дійство у Дани Новарчук є фінанси та можливості. Мовляв, усі ці заходи відбуваються з «благословіння» одного з головних чиновників мерії. Пр. які сам мер ніби то не знає

Між тим, тваринолюби пошепки обговорюють подробиці нещодавнього святкуваня з нагоди Дня народження директорки КП «Ласка» ні де-інде, як в одному з найдорожчих розважальних закладів міста, куди один тільки вхід коштував 150 гривень з особи. Кажуть, що головну тваринозахисницю міста вітало декілька нприхильних до її персони депутатів.