Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс вирок пенсіонерці, яка підпільно виготовляла та розповсюджувала алкогольні напої, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Так, бабуся накупила у невстановлених осіб етилового спирту та, змішуючи його з водою, виготовляла фальсифіковані алкогольні напої. Таку гуральню бабуся влаштувала у своєму будинку. А виготовлений водно-спиртовий розчин жінка розливала у пляшки й продавала.

Зокрема, за 150  гривень пенсіонерка продала 5 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, поміщених у 10 скляних пляшках об'ємом 0,5 літрів кожна з етикетками «Мороша». Утім у той же день покупець добровільно віддав накуплений самогон працівнику податкової.

Більше того, після споживання фальсифікату чоловікові через деякий час стало погано. Медики встановили потерпілому діагноз – отруєння сурогатами алкоголю.

Відтак, суд призначив бабусі покарання у виді 5 років позбавлення волі. Щоправда, від відбування покарання пенсіонерку звільнять, якщо вона протягом 1 року іспитового строку вона не вчинить нового злочину.