Завтра, 15 жовтня представники теплопостачальних компаній області вирушають до столиці аби заповнити форми вексельних розрахунків за теплоносії. Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Інформацію про це озвучив перший заступник губернатора області Олександр Башкаленко після відео селекторної наради з питань підготовки до зимового періоду під головуванням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Зі слів волинського посадовця, така форма безготівкових розрахунків значно спростить взаємозалік ТЕК перед НАК «Натогазом».

«Що це таке? От минулий раз казав, і зараз кажу. Держава розраховується з теплопостачальними компаніями векселями. Ми ці векселя передаємо «Нафтогазу», «Нафтогаз» передає їй в Нацбанк, Нацбанк видає «Нафтогазу» гроші. От така йде система. Від нашої сторони ми все зробили. Завтра, я думаю, «Нафтогаз» підписує і протягом, я так очікую, шістдесяти днів ми закриємо повністю це питання», - зауважив Башкаленко.

Також перший заступник голови Волинської ОДА відзначив високий рівень розрахунків області перед газопостачальниками. Особливо втішними стали цифри після того, як підняли питання після того, щоб не забирали гроші в борг минулих років.  За його інформацією, із загального боргу розміром у 181 мільйон гривень уже погасили суму в 122 мільйони 600 тисяч, 12 мільйонів 120 тисяч – це пільги  і субсидії, по яких поки не можуть провести взаємозалік через відсутність актів прийому-передачі газу, який сподіваються затвердити уже за день. Крім того, 60,2 мільйона складає різниця в тарифах. Таким чином, згідно даних керівника області, рівень розрахунків у Волинській області склав майже 108%.

Також Олександр Башкаленко похвалив тепловиків за блискучу  роботу на початку опалювального сезону. З його слів, в області було вчасно подане опалення до всіх соціальних закладів та житлових будинків. Також відмінний результат і по розрахунках за енергоносії. Особливо втішними стали цифри після того, як підняли питання після того, щоб не забирали гроші в борг минулих років.