Міська прокуратура наразі перевіряє інформацію про законність передачі 5 гектарів землі у центрі Луцька, які виділили сину екс-заступника голови Волинської ОДА Олександру Ющаку під час 45 та 46 сесій міськради. Про це повідомляє інтернет-видання «Під Прицілом».

Зокрема, у Луцькій міській прокуратурі повідомили, що фактично коментувати нічого. В той же час, як повідомила їхній прес-секретар Віталія Лучко, за фактом рішення міськради проводиться перевірка. За її словами, прокуратурі відомо про цю ситуацію лише зі ЗМІ, адже депутатське звернення Богдана Шиби, про яке вже писало інтернет-видання «Під прицілом» наразі ще не надійшло. Тож як тільки перевірка завершиться - будуть винесені документи прокурорського реагування.

«Якщо будуть відомі якісь нюанси, то винні нестимуть відповідальність. Поки що проводиться комплексна перевірка усіх обставин справи», - розповіла прес-секретар міської прокуратури Віталія Лучко.

Разом з тим, вона не заперечила факт порушення депутатами міськради Земельного кодексу

Нагадаємо, за  рішенням депутатів Луцької міської ради на 46 сесії Олександру Ющаку, сину екс-заступника губернатора, передано земельну ділянку розміром у 2 га для будівництва та обслуговування громадських будинків на проспекті Перемоги, 34. За законом, такі ділянки повинні виділятися на конкурентних засадах, а максимальна площа виділених земель повинна становити 10 соток на одну людину. На попередній сесії йому також було виділено більше 3 га вільних земель комунальної власності для будівництва, а також 0,7 га для будівництва гаражів. Тобто загалом площа виділених земель у 50 разів перевищує допустимі обмеження.