Волинянин взяв кошти у пенсіонера в сумі 21 тисяча гривень  пообіцявши пригнати йому авто марки БМВ з Польщі. Утім, ані машини, ані грошей ошуканий не отримав. Ковельський міськрайонний суд призначив шахраю лише громадські роботи та відшкодування матеріальних збитків, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Потерпілий передав обвинуваченому 21 тисячу гривень, аби той пригнав йому автомобіль БМВ з Республіки Польща. Для цього навіть взяв кредит у банку на 15 тисяч гривень. Як повідомив шахрай, він від початку не збирався приганяти авто, оскільки навіть не мав закордонного паспорту, бо депортований. Тож коштами скористався у власних потребах.

Потерпілий зрозумів, що його обманули лише через декілька днів, коли дізнався, що обвинувачений обманом заволодів грошима його пасинка. Шахрай певний час «водив за ніс» військового пенсіонера розповідаючи, що БМВ придбане і знаходиться на стоянці в Польщі. Однак потерпілому в  решті решт увірвався терпець і він повідомив  у правоохоронні органи.     

Ошуканий на суді розповів, що на наразі йому не повернули борг. Крім того, він, військовий пенсіонер, змушений зі своєї невеликої пенсії сплачувати кредит банку та відсотки, тож дуже переживає та несе додаткові матеріальні витрати, у зв’язку з чим прохає стягнути з обвинуваченого матеріальну шкоду обсягом 21 тисячі гривень та моральну шкоду - 3 тисячі гривень. Відтак наполягав на суворому покаранні обвинуваченого.

Суд, вислухавши аргументи сторін і врахувавши, що обвинувачений повністю визнав вину, раніше не був судимий і має на утриманні двох малолітніх дітей, обмежився громадськими роботами у вигляді 200 годин, призначив відшкодувати 24 тисячі гривень потерпілому та взяв із шахрая зобов’язання.