Луцьк сьогодні приймав учасників VII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми державного управління на сучасному етапі державотворення» Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом».

У своїй вступній промові заступник голови – керівник апарату  Волинської ОДА Станіслав Ющик розповідав про досягнення Волинської ОДА в різних сферах роботи адміністрації. Особливу увагу чиновник приділив проблемі  інформатизації області: «Ми плануємо впровадити супутниковий зв’язок у всіх сільських та селищних радах Волині.

Окрім цього, необхідно відкривати консалтингові структури, які б надавали консультативну допомогу волинським держслужбовцям з професійних питань. Також для нашої адміністрації було створено веб-сайт «Прозорий контроль», що дозволяє контролювати та перевіряти всі подані працівниками декларації та звіти й виявляти порушення. Така система допоможе нам у боротьбі з корупцією».

Досить цікаву для учасників конференції думку висловив перший заступник директора Інституту проблем державного управління і місцевого самоврядування НАДУ при Президентові України Юрій Сурмін. Він наголосив на методах боротьби з корупцією:

«Було б добре, якби наші управлінці могли б відвідувати Китай та побачити смертну кару, що присуджують там за хабарництво».

Окрім того, на конференції виступали відомі державні службовці з Волинської та інших областей України, аспіранти та студенти університетів Луцька, Донецька, Полтави, Харкова, Львова та Чернівців. 

Довідка: 

Конференцію очолювали: заступник голови – керівник апарату  Волинської ОДА Станіслав Ющик, начальник Управління державної служби Головного управління державної служби у Волинській області Валентин Малиновський,  директор Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців Тетяна Литвиненко, а також перший заступник директора Інституту проблем державного управління і місцевого самоврядування НАДУ при Президентові України Юрій Сурмін.