Житель міста Луцьк надіслав до обласної ради Волині конверт із презервативом, щоб помститися за програний суд. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Згідно українського законодавства, громадяни мають право звертатися до органів влади із проханнями, пропозиціями та скаргами. От тільки проблема, що люди не знають, до яких органів з того чи іншого питання йти чи телефонувати.

Так, наприклад, житель міста Луцьк надіслав до Волинської обласної ради прохання про надання йому статусу опікуна дівчини, яку хотів вдочерити. Як розповідає начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності виконавчого апарату Волинської облради Інна Міщук, чоловік неодноразово надсилав листи із «вимаганням» від голови обласної ради Володимира Войтовича відреагувати на його прохання, при чому з кожним листом кількість використаних нецензурних слів у зверненні збільшувалася. Щоразу йому надсилали лист-відповідь, де зазначалося, що вирішення цього питання не належить до компетенції обласної ради Волині, адже ці питання вирішує Департамент соціального захисту Луцької міської ради.

Окрім цього, в листі-відповіді зазначалося, що згідно з чинним законодавством зміст надісланого чоловіку повідомлення можна оскаржити в суді. Своїм правом лучанин із задоволенням скористався - поскаржився на облраду в суд за відмову у задоволенні його вимоги. Звісно, скаргу суд не задовольнив. Проте наполегливий громадянин на цьому не зупинився і надіслав ще однин конверт, але цього разу з «сюрпризом». Яким великим було здивування працівників обласної ради, коли вони відкрили листа і побачили там презерватив.  

«Що він мав цим на увазі – невідомо. Цей жест ми, звісно, проігнорували, проте, проблема необізнаності громадян все ж залишається», - розповідає Інна Міщук.