На Волині пенсіонерка сплатить штраф за неправдиві показання в суді, - про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Так, під час слідства кримінальної справи, жінка, будучи свідком, дала неправдиві показання. Обвинувачена сказала, що вона є членом виконавчого комітету Устилузької міської ради. В подальшому вона розповіла, що у 2007 році члени виконавчого комітету прийняли рішення оформити право власності СВК «Україна» на приміщення цегельного заводу, що знаходиться в місті Устилуг.

На наступних судових засіданнях свідок продовжувала брехати суду, щоб допомогти обвинуваченому уникнути кримінальної відповідальності. Однак, пізніше було встановлено, що жінка давала неправдиві свідчення, попри те, що її неодноразово попереджали, що це злочин і за його скоєння вона понесе покарання.

Зрештою, представники феміди вирішили стягнути з винуватиці штраф у розмірі 500 гривень.

Жінка свою вину не визнала і відмовилась давати будь-які пояснення, як на досудовому розслідуванні, так і в суді. До того ж вона подала апеляційну скаргу, в якій просить скасувати вирок суду. Проте, скаргу вирішили повернути заявниці без задоволення її вимог.