У Луцьку борги із виплати зарплати скоротились майже на третину, - інфомує інтернет-видання «Під прицілом».

Зі слів начальника управління економіки Луцької ради Любові Івевакової, нині склалась позитивна динаміка ліквідації боргів на підприємствах, сума заборгованості по заробітній платі за листопад цього року, становить 2 835 000 гривень. У порівнянні з початком року зарплатний борг зменшився на 1 300 000 грн. Про це говорили на оперативній нараді в мерії обласного центру.

Більше 55% міського боргу належить підприємствам, за якими здійснюються процедури банкрутства. Їх борг за попередній місяц становив 1 603 700 грн.

У порівнянні з початком року заборгованість підприємств-банкрутів збільшилась на 597 300 грн, за рахунок порушеня справ про банкрутство у товариствах «Каскад-Продакшн» та «Каскад-Транспорт».

В переліку боржників від початку року перебуває ЗАТ «Західпромбуд», яке за станом на 1 листопада боргує 958 000 грн. заробітної плати.

У цьому році в обласному центрі заборгованості з виплат заробітної плати працівникам державних підприємств та бюджетних установ немає. Рівень оплати праці у місті також має позитивну тенденцію.

Так, середня заробітна плата працівників економічно активних підприємств за 9 місяців цього року становила  2 718 грн., що більш ніж у 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати.

Економіст запевнила, що програмою економічного та соціального розвитку міста на цей рік передбачається досягти рівня середньої заробітної плати не менше 2 640 грн., на наступний рік заплановано зростання не нижче 2 780 грн., на 2015 рік – 2 920 грн.