Луцький адвокат, який влаштував стрілянину на зупинці громадського транспорту в ніч з суботи на неділю стверджує, що оборонявся від групи молодиків, - про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Як стало відомо нашим кореспондентам з достовірних джерел, «герой» стрілянини Дмитро Курляндський. 

Офіційну версію волинських правоохоронців уже можна знайти на веб-сайті відомтсва. Стражі правопорядку імен не називать, однак уже оприлюднили обставини нічної пригоди.


Повідомлення з офіційного сайту УМВС України у Волинській області

Кореспонденти видання «Під прицілом» попросили коментарів у безпосереднього учасника. Дмитро Курляндський підтвердив факт випадку і сказав, що нині він перебуває у лікарні. Разом з тим він має іншу версію стосовно того, що трапилось в ніч на неділю. Адвокат стверджує, що увечері на нього напала група невідомих молодиків і жорстоко побили біля під’їзду його будинку, що знаходиться на вулиці Конякіна.

«В мене є дві одиниці зброї, на які я маю відповідні дозволи. Зброю я дійсно застосовував з метою крайнього самозахисту. Мене били в лежачому стані і я застосував зброю для самозахисту», - розповів адвокат.

Чоловік стверджує, що не вступав в конфлікт з молодиками і не знає, чому вони напали на нього, як і не знає, хто це був. Підозрюваний припускає, що нападники скористались тим, що він перебуває в лікарні і розказали слідчому свою версію подій, яка нібито не відповідає дійсності.

Дмитро Курляндський відмовився говорити про інші деталі справи поки триває слідство. 

Нагадаємо, адвокат приятелює з сином Луцького міського голови Володимиром Романюком, також депутатом міськради Андрієм Козюрою та місцевим бізнесменом Сергієм Булою, яких між собою пов'язує давня дружба і скандальне ТзОВ ВТП «Буратіно» ЛТД. Дмитро Курляндський і сам певний час був директором цієї фірми.

Крім того, в місті його знають як одного з позаштатних радників мера обласного центру Миколи Романюка.