Охоронці ДКП «Луцьктепло» не впустили кореспондентів інтернет-видання «Під прицілом» на профспілкові збори колективу, не пояснивши навіть на яких підставах або за чиїми вказівками присутність журналістів стала забороненою на зборах комунального підприємства.

Як повідомила одна з працівниць державного комунального підприємства «Луцьктепло» кореспондентам інтернет-видання, сьогодні мали проводитись збори працівників відділу профспілок. Також, збори пов’язані із звільненням жінки з посади, яку вона займає на підприємстві.

«Заставляли людей в приказному порядку, погрожуючи звільненням з роботи, збирати підписи про зняття мене з посади. В п’ятницю ці списки мені вручили. Там багато підписів людей, які не є членами профспілки. Це просто для кількості напевно. А в понеділок вручили мені повідомлення, що сьогодні конференція відбудеться. Усі працівники знають мою позицію. Сьогодні були зібрані керівники всіх підрозділів і їм було сказано, що вони мають слідкувати як руки піднімають їхні делегати, тобто по службах. Налякали людей, що в залі стоятимуть камери і сказали, що залежно від того, як вони проголосують стоятиме питання чи працюватимуть вони далі на підприємстві. Таємного голосування робити вони не захотіли», - сказала жінка.

Нагадаємо, ще кілька тижнів тому мали проводитись профспілкові збори колективу ДКП «Луцьктепло». Але тоді збори перенесли.

Нажаль, охоронці до приміщення підприємства «Луцьктепло» кореспондентів  інтернет-видання не пустили. Казали, що зараз хтось з керівництва вийде до нас. Після другої спроби потрапити на збори, нам знову пообіцяли, що до нас хтось вийде. Протягом години так ніхто не вийшов до них, аби пояснити нам що ж це за такі закриті збори і які питання розглядають на них.  Нібито, як сказали охоронці, вказівку не впускати у приміщення представників засобів масової інформації дало керівництво. Кореспонденти інтернет-видання втретє спробували «прорватись» до приміщення, але тільки переступили поріг, як знову їх зустрів один з охоронців. Цього разу він сказав, що вказівки ніякої від керівництва не було, щоб не пускати журналістів. Він пояснив, що охоронець в телефонному режимі повідомив керівників про те, що прийшли представники ЗМІ, на що їм відповіли «Хай чекають, хтось спуститься». Щойно ми вийшли на вулицю, бо навіть не дозволили погрітися у приміщенні, хтось вхідні двері ДКП «Луцьктепло» від небажаних гостей зачинив на ключ.

Нам не вдалося дочекатися працівниці підприємства, аби дізнатись що саме відбувалось та обговорювалось на таких «таємних» зборах.