Замість ліхтарів лучанам світять лише зорі на небі. Ймовірно обласний центр Волині навмисне перетворюють на місто для закоханих. Хіба що такими добрими намірами влада може виправдатися перед лучанами за те, що у темну пору доби вони опиняються у суцільній темряві. Однак, навіть такі аргументи не заспокоюють мешканців. Люди скаржаться - це не романтика, а життя у пітьмі їм більше нагадує фільм жахів. Повідомляє ТРК «Аверс».

Щовечора лучани можуть грати у справжнісінькі піжмурки, адже, щоб побачити що-небуть їм необхідно добре приглядатися. Так як освітлення в обласному центрі настільки «хороше», що кожен себе почуває, наче їжак у тумані, а про пішохідний перехід, взагалі нема що сказати .

Лучани нарікають на відсутність освітлення в місті. Мовляв, ввечері повертатися додому не лише страшно, а й небезпечно. Кажуть, не те що між будинками, а й на вулицях, зупинках, тротуарах - ліхтарів, які працюють, можна перелічити на пальцях. Знайти нормально освітлений пішохідний перехід - взагалі велика рідкість.

Лучанка Ганна зауважила: «Зара страшно ввечері, коли темно, ви ж бачили, одна машина проїхала нормально, зупинилася перед пішохідним переходом, а маршрутка їде… Я мусила посеред дороги зупинятися, бо я не була впевнена, чи вона зупиниться чи поїде. А ще для таких сліпих як я треба добре придивлятися».
 
Ще одна жителька міста пані Світлана з онучкою, аби перейти дорогу на пішохідному переході, змушена чекати близько 10 хвилин.Жінка боялася, що при такому освітленні, водії їх можуть просто не побачити: «Важко було переходити з дитиною, бо машини їдуть не зупиняються, обганяють одна одну і не видно звідки ті машини вискочать… Важко, бо того що темно на вулиці».

Люди впевнені, проблема з освітленням міста владців не цікавить, адже вирішити її можна було вже давно. Тому кожен знаходить вихід із ситуаці як може.

Не лише пішоходи, а й водії таким освітленням доріг незадоволені. Кажуть - це може коштувати комусь життя, а вирішити цю проблему надзвичайно просто.

Андрій: «Ну то дивіться яке накопичення народу і тротуару не видно, дороги ше більш-менш, а тротуара - слабо… Повинно бути додаткове освітлення, особливо на пішохідних переходах, тому що це - життя, життя людське… В Польщі над пішоходним ідуть два дрота і саме ліхтарі світять на пішохідний і його тоді видно за кілометр».

Про усі скарги журналісти розповіли директору «Луцького електротехнічного підприємства – «Луцьксвітло» Олекскандру Ковпаку. Чиновник запевнив, що установа працює над усуненням недоліків. І особливу увагу приділяють освітленню пішохідних переходів: «Є два види ліквідації цих ситуацій - є точечне світло, тобто одна лампочка, а є район у неосвітлений. Так от питання району - ми зразу вирішуємо… Їздити, припустим, міняти одну лампочку на вулиці, якщо світить 15  а 1 не світить, то в нас ні машини не витримають ні люди».

Олександр Ковпак каже, аби забезпечити світлом 400 кілометрів світлової мережі у Луцьку, необхідно 13 мільйонів гривень: «В нас 9 тисяч світоточок, 130 підстанцій і 400 кілометрів мережі от тому, коли ми працюємо, інформацію, яку ми можемо збирати про те, що ми робимо в місті - із тих 130 підстанцій в тому місті тільки сорок в мене на пульту, і я бачу, що там робиться, а інше все по звонках».
 
Скільки ще часу лучани гратимуться у піжмурки - питання риторичне. Люди кажуть, що єдиний вихід, виходячи з дому, не забути ліхтарик, оскільки він таки точно стане у пригоді.