Вже близько сотні активістів Євромайдану отримали повістки на допит до слідчого у якості свідків, тому у зв’язку з цим під стінами Управління МВС України у Волинській області активісти організували акцію. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Такі повістки активістам Євромайдану були вручені у зв’язку з погрозою у смс-повідомленні матері однієї з депутаток-регіоналок Волинської обласної ради. По цій справі їх викликають як свідків.

Максимальна кількість цих людей зібралася сьогодні під стінами обласного управління міліції.

Демонстративно учасники мітингу стали під стінами Управління міністерства внутрішніх справ із заклеєними ротами навхрест чорною ізолентою, цим вони показали, що міліція хоче закрити їм рот. Також демонстративно активісти здерли ці наліпки і приклеїли їх на вхідні двері управління. У такий спосіб вони хотіли показати, що ніхто рота їм не закриє.

Звичайно міліціонери хотіли зупинити акцію активістам, пояснюючи, що активісти порушують громадський порядок. Але це їх не зупинило. Через кілька хвилин працівники міліції, які спостерігали за усім біля вхідних дверей управління, поздирали наліпки.

Як вважає одна з активісток Марія Доманська, цей допит є просто залякуванням, особливо тих, хто не освічений у спілкуванні з міліцією. Мовляв, на допит навіть викликають неповнолітніх.

Після цього виступили громадські активісти Майя Москвич та Марія Доманська, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов, народний депутат Анатолій Вітів, а також лідер луцького Автомайдану Сергій Поха.

Учасники Автомайдану також підтримали пікет. На завершення акції усі, крім міліціонерів виконали Гімн України.