На Волині молодик вбив з необережності односельчанина і відбувся іспитовим строком. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

У селі Заболоття Любомльського району двоє односельчан не змогли вирішити конфлікту словами, тому супречка переросла у бійку. Під час сварки 26-річний Олександр настільки був агресивний, що схопив за шию  52-річного селянина за шию і штовхнув на підлогу.  

Оскільки чоловік отримав сильний удар, його дружина відразу викликала швидку допомогу. Того ж дня, 12 липня 2013 року потерпілого з важкими травмами госпіталізували у Ратнівську центральну районну лікарню. Впродовж кількох днів стан селянина не поліпшувався. Оскільки лікарі виявили небезпечні для життя пацієнта травми, його перенаправили до Луцької лікарні. Але і в Луцьку не змогли врятувати заболотчанина. 

Коли Олександр зрозумів, що йому «світить» 5 років позбавлення волі, швидко прибіг до дружини покійного і запропонував примирення. Таким чином, запропонував Валентині укласти мирову угоду. Навіть покарання для себе вже придумав – іспитовий термін. Та ще й 7 тисяч гривень  дав жінці, мовляв, відшкодовує завдані збитки за смерть її чоловіка.

Ратнівський районний суд Волинської області затвердив укладену угоду. Обвинуваченого визнав винним за статтею вбивство через необережність Кримінального кодексу України. І призначив покарання у виді позбавлення волі терміном на п’ять років з іспитовим строком на два роки ,як і було домовлено в угоді.

Кореспонденти інтернет-видання у телефонному режимі зв’язалися із суддею Миколою Савчуком і поцікавилися чому все таки за такий тяжкий злочин суд призначив таке м`яке покарання. 

«Згідно статті 469 КПК України може бути укладена мирова угода між обвинуваченим та потерпілим. Якщо ця угода задовольняє 2 сторони, то суд її затверджує», - пояснив мотивації вироку суддя Микола Савчук.