Сьогодні, 15 лютого на Театральному майдані відбулася акція «Україна у сузір’ї Європи». Організатор заходу – Національна скаутська організація України «Пласт» - пише сайт 0332.

Основна ідея – Україна – це Європа. Акція покликана розповісти людям про відомих українців, які стали знаменитими в Європі і зробили великий внесок в її розвиток.

«Пластуни» - учасники акції, стояли колом, та кожен тримав у руках зірку, з портретом визначного українця всередині.

Надія Михайлова, прес-секретар «Пласту» у Волинській області розповіла: «Тут є 12 зірок, які символізують прапор Європейського союзу, а посередині – українська зірка. Вона є символом того, що Україна має належне положення в культурі Європи, в її політиці та історії».

Серед визначних особистостей, які зображені на зірках,  є відомі науковці, історики та політики. Наприклад, мало хто знає, що за походженням, Зігмунд Фрейд – українець. Його батько виходець з міста Тисмениця, а мама – з Бродів.

Також, Анна Ярославна, дочка Ярослава Мудрого( якого називали сватом всієї Європи), стала королевою Франції. З України вона привезла Євангліє, на якому присягали французькі королі.  Ярославна зробила великий внесок у культуру Європи.

Олег Лапковський, голова «Пласту»,  наголошує на тому, що їхня організація є аполітичною і не приймає участі у політичних дійствах. Мета «Пласту» - виховувати свідому молодь і активних громадян свого суспільства.

Стосовно акції, то він додав; «Акція зараз їздить по Україні, проводиться в багатьох областях. Організація «Пласт» існує у всіх обласних центрах, крім Миколаївського та Сумського. Можливо, наступним містом у яке поїде ця виставка, буде Рівне або Львів. У Луцьку вона проводиться вперше, але ми впевнені, це не останній наш захід в євроінтеграційних цілях України».

 {{photo-3} {{photo-2} {{photo-1}