На сьогодні тендери управління освіти на закупівлю продуктів харчування в дошкільні заклади міста не проведені, – інформує «Волинська правда».Про це сьогодні стало відомо під час постійної комісії Луцькради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як розповіла начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, на сьогодні зросли ціни на продукти харчування. Тендери на закупівлю продуктів харчування, які ініціюються управління освіти, не завершені взагалі. Тож, пропонувалося виділити додаткові кошти, щоб без проведення тендеру можна було закупити продукти харчування. Зокрема, мова йшла про 300 тисяч гривень.

Депутат міськради Олександр Пиза попросив список тих підприємств, які відмовилися надавати послуги. Зокрема, прозвучало прізвище підприємця Куденчук О.А.

Основна мотивація підприємців, які відмовляються виконувати умови тендеру, – не хочуть мати справи з бюджетними грошима і «пролетіти» на гроші, оскільки наразі цінова ситуація не стабільна.

Чим же харчуються діти зараз? Як відповіла Єлова, наразі продовжені минулорічні тендерні угоди на 20%. Тож на кілька місяців цього вистачить.