Молодий кишинівський режисер Крістіан Жереги відзняв фільм про Євромайдан  Як повідомляє ChernivtsiNews.com він поділився шокуючими кадрами про пожежу, влаштованому беркутівцями в Будинку Профспілок в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року - пишуть Факти.ICTV.

Тоді загинуло більше 40 поранених людей. «Я бачив чоловіка, який вибіг з 5 поверху, з обгорілими дірками на куртці, і шкірою згорілої від пластику, що капав зі стелі, який повторював одну фразу: «Вони замкнули наших на поверсі, і підпалили.. Я бачив, я бачив, я бачив... суки... тварюки... скоти...». У будівлю, де були поранені з заднього входу увійшли загони ВВ «Беркут», після чого почалася пожежа і вони покинули будівлю. Пожежники приїхали через 2 години і 15 хвилин», - зазначив Крістіан Жереги.

 

На фотографіях можна побачити обгорілі тіла з переламаними колінами. «Цей епізод мені сниться досі. Єдине про що шкодую - що злякався, не відклав камеру і не пішов нагору, підмінити бійців які тягнули шланг, в якому не було тиску. Будинок відключили від водопостачання!», - додав він.

Нагадаємо, що на першому поверсі Будинку Профспілок була організована кухня Євромайдану для журналістів та сотників самооборони, на другому поверсі - прес-центр, а на третьому - медпункт.