«Правий сектор» не піде сьогодні під стіни УМВС до нинішнього начальника управління МВС на Волині Михайла Руденка вимагати відставки і покинути область. Про це координатор ПС Павло Данильчук повіломив у інтерв’ю кореспондентам інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, Ігор Гузь висунув ультиматум Михайлу Руденку, у якому запропонував головному міліціонеру сьогодні до 18:00 «опечатати свій кабінет і забратися геть». Кореспонденти інтернет-видання поцікавилися у Павла Данильчука чи піде «Правий сектор» разом з Ігорем Гузем перевіряти чи Руденко піде з управління. На що нам Данильчук відповів:

«Ми, як «»Правий сектор, виступили стабілізатором ситуації тут на Волині і стали гарантом того, щоб обласне управління міліції запрацювало. Була зустріч наших громадських формувань, які в останні дні забезпечують правопорядок, зокрема і з Гузем, і з Вітером, і з Романюком. Основне питання – щоб запрацювала міліція. Я особисто взяв на себе це питання, я виступаю гарантом, щоб припинилися переслідування головного складу працівників УМВС і міліція має запрацювати».

Також керівник «Правого сектора» зауважив, що все міліцейське керівництво написало рапорти на звільнення, а тому в нього немає ніяких питань до головних правоохоронців Волині.

«Але міліція має працювати принаймні на цей перехідний етап. В подальшому однозначно наша позиція, що Руденко не повинен залишатися на керівних посадах тут в області. Але також не потрібно в той самий день, коли ми працюємо над стабілізацією і працівників міліції запевняємо, що ми не здійснюватимемо їхніх переслідувань, робити заяви про те, що зараз будуть якісь акції, розплати і тому подібне», - сказав Павло Данильчук.

Павло Данильчук заявив, що Правий сектор сьогодні о шостій годині не буде брати участь ні у яких акціях біля УМВС. Публікуємо діалог з Павлом Данильчуком, який відбувся з нашим кореспондентом:

Коресподент «Під прицілом»: Тобто це ініціатива самого Ігора Гузя?

Павло Данильчук: Я так розумію, так.

ПП: Ви її не підтримуватимете?

ПД: На сьогоднішній день – ні.