Апеляційний суд Волинської області скасував рішення суду першої інстанції по справі валютника Олександра Нікітіна та повернув йому 7 тисяч доларів США. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Усе почалося з того, що 15 січня близько обідньої пори поблизу центрального універмагу міста правоохоронці затримали чоловіка, який незаконно обмінював кошти у сумі  семи тисяч доларів США.

Справу вже розглядали у Луцькому міськрайонному суді. Суд першої інстанції конфіскував кошти у сумі 7 тисяч доларів США.

Тож, не погодившись із рішенням суду, Нікітін подав на апеляцію.

Олександр Нікітін у залі суду пояснював, що такої суму коштів при собі він мав, але ці гроші призначалися для сплати першого внеску за квартиру. Тож, зі слів позивача, ці гроші його дружина мала вкластись у зазначений термін, а саме - до 17 січня. Адвокат потерпілого надав суду договір, який свідчив про купівлю квартири та факт першого внеску грошей.

Апеляційний суд Волинської області скасував вирок суду першої інстанції, мотивуючи це тим, що матеріали, які досліджені у суді викликають сумніви. Тому, суд вирішив, що адміністративного порушення щодо обвинуваченого не виявлено, а також зобов’язав повернути валютні цінності ,які були вилучені у Нікітіна.