Сьогодні працівники ПП «Луцьк-комуналал-сервіс» та «Руфусів» сьогодні знову прийшли мітингувати та вимагати заборговані гроші, однак тепер уже під стіни Луцької міської ради. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, що у п’ятницю, 14 березня ці ж комунальники пікетували під стінами департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

І сьогодні, і у п’ятницю вимога була одна і та ж – пояснити чому працівникам не виплачується заробітна плата, а також чому не укладаються договори на прибирання міста між департаментом ЖКГ та ПП «Луцьк-комунал-сервіс».

Спочатку люди просто стояли під міськрадою та кликали Миколу Романюка вигуками «Мера!», однак оскільки той не вийшов, працівники, на чолі з директором ПП «Луцьк-комунал-сервіс» пішли до нього самі.

Вже у холі, на першому поверсі всі побачили, що мер міста стоїть і спокійно за всім спостерігає з вікна.

Микола Романюк запросив «гостей» піднятись на третій поверх у передпокій зали засідань. І там люди чекали на градоначальника ще 10 хвилин, як виявилось потім – мер збирав інформацію про стан справ.

Директор ПП «Луцьк-комунал-сервіс», який до речі сьогодні ще й представляв інтереси ПП «Руфусів», пояснив градоначальнику мету їхнього візиту.

«За 2012 міська рада боргує приватному підприємству «Руфусів» 1 млн. грн. за виконані роботи. За 2013 рік така ж ситуація, тільки борги вже складають 700 тис. грн. і ПП «Луцьк-комунал-сервіс». Коли ж ми запитали в директора департаменту ЖКГ Кубіцького чи будуть нам повертатись ці гроші, то він сказав, що для цього нам треба з ними судитись. За грудень-січень знову ж таки у нас є акт виконаних робіт, але департамент каже, що вони не приймали такий акт. Тому питання хто і чи взагалі поверне нам гроші?»,- поцікавився Олег Стернійчук.

На це мер міста Микола Романюк запевнив його, що частину боргу виплатять із казначейства.

«В першу чергу не треба баламутити людей, а всі питання вирішувати дипломатичним шляхом. Борг сумою 1 млн. грн. буде виплачений з міського бюджету. Я не збираюсь вникати у внутрішню діяльність вашого підприємця, але оскільки ви отримали за минулий рік фінансування у 8 млн. грн., то могли б якось виплачувати людям зарплату. А що стосується боргів 2013 року, то дійсно з державного бюджету не було додано близько 5 млн. грн. і біля 1 млн. грн. не було додано на санітарне прибирання. Я буду сприяти тому, аби казначейство чим швидше сплатило вам борги»,- відповів Микола Романюк.

Згодом з’явився заступник директора  Департаменту ЖКГ Микола Осіюк і тепер почались сперечки стосовно договорів на прибирання території.

Директор ПП «Луцьк-комунал-сервіс» Олег Стернійчук заявляє, що Департамент ЖКГ не хоче укладати догорів на прибирання вулиць, а працюють вони лише на основі листів, які щодня надходять на підприємство.

«Ми працюємо тільки по листах. От нам приходить лист на прибирання 5 вулиць – ми і йдемо їх прибирати, якщо ні – то ми і не працюємо. Останній лист нам приходив у суботу, тобто ми вже 4 дні без роботи»,- зауважив Стернійчук.

Заступник директора Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк запевняє, що такі договори не могли раніше бути підписаними, оскільки підприємство не виграло тендер на виконання робіт.

Сам же Олег Стернійчук нещодавно подавав позов до Луцького міськрайонного суду з вимогою визнати результати тендерної комісії недійсними. Суд задовольнив позов у повному обсязі, і з цього виходить, що ПП «Луцьк-комунал-сервіс» автоматично є учасником новопроголошеного тендеру.

Заступник міського голови Лариса Соколовська також прийшла аби якось посприяти у вирішенні конфлікту, однак натомість заявила, що керівництво підприємства саме винне у тому, що не виграло тендер, мовляв в умовах проекту, запропонованого підприємством були надто високі ціни.

Після цього учасники сторін лишились кожен при своїй думці, а Луцький міський голова Микола Романюк переконливо попросив керівництво підприємства та департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради нарешті дійти згоди і не звинувачувати у всьому міську владу.

Нагадаємо, ПП «Луцьк-комунал-сервіс», як і ПП «Руфусів» пов'язують з колишнім луцьким чиновником, нині першим заступником тернопільського голови Владиславом Стемковським.