За правдою ошукані інвестори «Еліта центру» по ковельськи» подались до заступника голови обласної ради Ігоря Гузя. Саме сьогодні він зустрічався з пресою тож потерпілі і вирішили розповісти про свою біду журналістам, разом з тим підбадьорити нову владу допомогти вирішити їхні клопоти. 

Прес-конференція заступника голови обласної ради Ігоря Гузя та представників ошуканих у будівельній афері відбулася сьогодні, 1 квітня, у прес-центрі Волинської обласної ради.

Так, у 2006 році кілька десятків мешканців Ковеля уклали договори підряду про дольову участь у будівництві багатоквартирних будинків в Ковелі на вулиці 40 років Перемоги, 10 та вулиці Степана Бандери, 10 з ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» в особі Олега Вовка.

Згідно із графіком оплати, громадяни сплатили кошти на повну вартість будівництва, а це більше десяти мільйонів гривень. Проте умови договорів не були виконані. Як і на момент укладання договору, так і зараз, на місці запланованого будівництва знаходяться лише викопані котловани з початковими фундаментами. Забудовник Олег Вовк ошукав вкладників на 18 мільйонів гривень.

Ковельський міськрайонний суд задовольнив позовні вимоги ошуканих мешканців про розірвання договорів та стягнення внесених коштів. Але жоден позивач досі не отримав грошового відшкодування.

Ігор Гузь клопотався про потерпілих ще у 2011 році у запитах на сесії обласної ради.

«Людей одурив підприємець Олег Вовк. Це трагедія для більшості сімей, бо люди продавали своє житло, брали в банках величезні кредити. Окрім фундаменту люди не отримали житла, а кошти зникли у невідомому напрямку. Нещодавно відбувся суд, який не засудив Вовка до позбавлення волі. Йому присудили віддати кошти людям. Це, з моєї точки зору, злочинець. Він ці кошти вкрав і віддавати йому нічим. Ми вважаємо, що Феміда має переглянути цю справу.», - каже заступник голови облради.

Потерпілі у розпачі. Кажуть усюди куди звертались їх і слухати не хотіли, мовляв, вибрали не того замовника.

«А як не того? Ми що його в лісі знайшли? За минуле літо всі судді Ковеля відмовились слухати нашу справу. У п’яти судах написали відмову. В Камінь-Каширському суді йому присудили штраф у 306 тисяч гривень. Хіба це справедливо? Те, що я напрацювала за усе життя, я подарувала Вовкові. Нас обманули, а держава нас захистити не може. Як він збирався будувати два висотні будинки, не маючи ні проекту, ні дозволу на будівництво? Не маючи ніяких документів. Хіба про це не знала прокуратура?» - розповідає про своє лихо Ганна Гінайло.

Разом з тим, Господарський суд Волинської області визнав підприємця Олега Вовка банкрутом тож платити будь-які відшкодування він неспроможний.

Посприяти вирішити болюче питання Ігор Гузь та голова облради Валентин Вітер будуть просити у прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Ігор Гузь переконаний що справу таки вдасться залагодити якщо не одразу, бо казна порожня то хоч поступово. Непокоїть посадовця і інша сторона питання- юридична : «Якщо ця людина буде на волі, і при цьому не постраждає це несправедливо у ставленні до потерпілих від афери ковельчан. Підприємець Вовк - бандит і поламав багато людських доль. Й тепер він знов будує нові будинки. Це абсурд. Якщо не зможемо побудувати будинок на тій ділянці, що є, то будемо намагатись придбати нову земельну ділянку у Ковелі. Хоча б половину або третину коштів людям повернути треба».