Нещодавно інспектори Луцької рибоохоронної дільниці провели рибоохоронний рейд спільно з громадськістю. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Під час рибоохоронних заходів на річці Чорногузка поблизу села Тертки Луцького району було затримано групу осіб в складі трьох чоловік, які займалися незаконним виловом риби за допомогою промислового знаряддя лову кустарного виробництва - «невода». Ними виявились 2 жителі села Сьомаки - Павло, Геннадій, та 1 житель села Одеради Юрій, які прибули на водойму легковим автомобілем ВАЗ. Про це повідомили у прес-службі Волиньрибоохорони.

Під час незаконних дій зазначені громадяни встигли зловили цінні види риб: щука – 4 екземпляри, плітка – 9 екземпляри, окунь – 14 екземпляри. Підрахунки показали, що зазначеними діями громадяни заподіяли шкоду рибному господарству України на суму на суму 2363 гривень.

Відносно цих громадян складено адміністративні матеріали та направлено в Луцький міськрайонний суд. Знаряддя лову було вилучено. За дане правопорушення передбачено штраф в розмірі від 340 до 680 гривень. та відшкодування завданих збитків.


Хочеться, щоб цей випадок послужив уроком для інших любителів незаконної ловлі, оскільки рано чи пізно за такі дії доведеться відповідати перед законом. Нагадуємо, що в управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» (0332) 24-35-77, 067-360-78-40