Повернути мисливські угіддя Волині у володіння держави спробують депутати обласної ради уже на найближчій сесії. Відповідним голосуванням хочуть скасувати два скандальні минулорічні рішення - «Про припинення права користування на частині мисливських угідь деяких користувачів області» та «Про надання мисливських угідь у користування».
На Волині ще й донині точаться суперечки довкола правомірності надання лісових угідь загальною площею понад 80 тисяч гектарів у приватне користування. А сесію, на якій одним рішенням відбирали тисячі гектарів лісу у місцевих рад та товариств мисливців та рибалок, і одразу ж насупним передали в приватнні володіння невідомим фірмам, можна вважати однією з найскандальніших за всю каденцію нинішньго складу ради.
Як пояснив ініціатор скасування цих рішень Сергій Слабенко, вони були прийняті не зовсім законно, уже 25 квітня депутати можуть їх скасувати і таким чином відібрати мисливські угіддя у нинішніх кристувачів та повернути попереднім.
Далі угіддя знов планують роздавати приватним фірмам. Однак робити це обіцяють за новими, прозорими і чесними правилами.
Спершу, стверджує депутат, повинні бути створені спеціальні комісії, які обстежать вилучені лісомисливські території. Плануть усе перевірити та обстежити. Якщо ж у діяльності попередніх власників виявлять порушення, їх притягатимуть до відповідльності.
Окрім того, на думку Слібенка, під угіддя для ведення мисливського госпдарства не повинні підпадати землі, які належать до заповідного фонду. В крайньому випадку не порушувати умови тримання рідкісних тварин та птахів, які живуть у цих заповідниках. І накласти дуже сувору заборону на полювання на заповідних територіях.