Штаб «Луцьк Автомайдан України» пояснив чому його активістине втрутилися у конфлікт між мажором-порушником на «Лексусі» та координатором «Автомадану Волині» Сергієм Похою. Свою заяву вони оприлюднили у групі на Facebook.

Публікуємо тект без правок. 

Сьогодні, 06.04.2014 року, на Театральному майдані м. Луцька проходило віче під гаслом «Нові люди – нова країна». Організаторами даного заходу виступали такі громадські об’єднання як Автомайдан України, Правий Сектор, Самооборона Майдану та Громадський Сектор. Саме у цей час, на мобільний телефон одного із координаторів штабу Автомайдану України надійшов дзвінок від начальника ДАІ міста про суперечку між працівниками ДАІ та невідомими особами на перехресті біля ЦУМу. Підійшовши, активісти Автомайдану України помітили представників Автомайдану Волині, які поряд проводили акцію під назвою «Стоп хам». Також, на велике скупчення людей звернув увагу і Правий сектор, що миттєво відреагував підійшовши для вияснення обставин суперечки. Наголошуємо на тому, що Правий Сектор не втручався у непорозуміння та одразу залишив місце події.

Зі слів Сергія Похи, правопорушник на авто марки «Лексус» припаркувався у недозволеному для цього місці. Активісти Автомайдану Волині наклеїли на скло наклейку з текстом «Стоп Хам» та попрямували до працівників ГАЇ, щоб зафіксувати правопорушення. Власник автівки ніби то погрожував активістам Автомайдану Волині втручанням таких організацій як Правий Сектор та Автомайдан України.

Доводимо до відома громадськості, що ні Правий Сектор, ні Автомайдан України не захищає правопорушників та не «кришує мажорів», як висловився пан Сергій. Також звертаємо вашу увагу на те, що Автомайдан України та Правий Сектор не мають нічого спільного з водієм, з чиєї вини стався інцидент. Ми вважаємо, що у центрі міста справді фіксуються постійні порушення правил паркування автомобілів, але, на нашу думку, до цієї проблеми варто підходити більш глобально. Наприклад, треба проводити роз’яснювальну роботу з водіями, піднімати питання про облаштування місць для стоянки автомобілів, підземних, наземних тощо. Також ми дотримуємося думки, що зняття наліпки може призвести до пошкодження лобового скла автомобіля, а у найгіршому випадку – і до ДТП, якщо водій не зможе її легко видалити. Загалом, пропонуємо пану Сергію за підтримкою апріорі «об’єктивного» видання «Волинь Пост» поїхати до Криму і поналіплювати свої агітки на російські танки – ось це буде адекватний вибір супротивника ))).

Цьому допису передувала заява Сергія Похи у Facebook:

«6.04.2014 року Автомайдан проводив акцію Стоп Хам, під час проведення акції людина на лексусі яка порушила ПДР погрожувала активістам правим сектором та автомайданом України, після погроз минуло 10 хвилин прибігли бійці правого сектору та автомайдану України , напевно мажор передзвонив) Тепер Автомайдан України та правий сектор кришують мажорів??? Ми боремось за зміни в державі, а не за зміну облич.»