Щонайменше півтори сотні чоловіків скупчилось цієї пізньої пори під Нововолинським міжрайонним військкоматом.  Почалась активна мобілізація військовозобов'язаних віком до 43 років. Про це пише Нововолинськ діловий.

 
Повістки вручали впродовж дня з вимогою прибути до військового комісаріату на 18.00. Голови сільських рад Іваничівського району постарались організувати доїзд своїх земляків, тож ті приїхали і з речами першої необхідності, і з сільським продуктовим пайком. А от городяни здебільшого прийшли без  торб — лише з гаманцем і мобілкою.
 
"Бардак!" — зітхають і охоронці військкомату, і самі призовники. Порядку справді бракує, однак здебільшого "бардаком" іменують загальну ситуацію в державі.  

,
Цілий вечір тут, на місці, працює медична комісія. Оформлення мобілізаційних документів забирає багато часу, тому військовий комісар Олександр Плужник відмовився повідомити вашому кореспондентові бодай щось. 
 
Дещо розповів його заступник — капітан, який не не схотів  назватися.
 
Військовозобов'язаних після прохоження медкомісії доправляють до Володимира, у військову частину. Там вони пройдуть навчання, розраховане на 45 днів. Мешкатимуть у казармах чи наметах. Одразу по прибутті їх забезпечать формою і провіантом. 
 
Близько 21-ї години від військкомату відбув автобус із 48 чоловіками. Хтось із них нещодавно повернувся з армії, а хтось уже й забув за роботою в шахті чи на будівництві, як та армія виглядає. Настрій у всіх бойовий, нервують, але жартують.
 
Це був уже третій за вечір автобус, що вирушив до Володимир-Волинської військової частини. 
 
Удень із Нововолинська відправили туди ж таки 11-тьох офіцерів запасу. Однак невдовзі четверо повернулися — за станом здоров'я.
 
З-поміж мобілізованих "НД" помітив лідера міської Самооборони — 33-річного Володимира Шаповала. Триматимемо з ним зв'язок.
 
За неофіційними даними, за добу Нововолинський військкомат має мобілізувати близько 1000 чоловіків. Ковель — у рази більше. Більшість іваничівських, нововолинських ковельських резервістів мають проходити навчання саме у Володимирі.  
 
Що далі — ніхто навіть не наважується припускати. Дуже хочеться, щоб далі були "мир, труд, травень". Ну, й Великдень без війни...