у Дніпропетровську починається формування батальйону спеціального призначення «Дніпро». пишуть Факти.

Про це напередодні заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан, пише «Цензор.Нет».

Тут не буде ніяких політичних організацій, особовий склад буде комплектуватися виключно з числа патріотів України та Дніпропетровщини. Командирами будуть призначені досвідчені офіцери-«афганці», які будуть підібрані по своїм бойовим якостям і заслугами, а не за принципом зв'язків і знайомств.

Сьогодні рішенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - створена нормативна база для формування частин самооборони жителів східних і південних області України від диверсійних атак і нападів невідомих озброєних угруповань без розпізнавальних знаків. Ми оперативно погодили з паном Аваковим всі технічні питання нашої взаємодії. Я уповноважений заявити, що завтра в Дніпропетровську ми починаємо формування батальйону спеціального призначення «Дніпро», - сказав він.

«Батальйон буде укомплектований жителями Дніпропетровської області. Тут не буде ніяких політичних організацій, особовий склад буде комплектуватися виключно з числа патріотів України та Дніпропетровщини. Порядок прийому добровольців буде завтра офіційно оголошено на сайті Дніпропетровської обласної адміністрації. Насамперед на службу будуть зараховані добровольці з бойовим досвідом та практикою служби в збройних силах і правоохоронних органах», - розповів Корбан.

«Командирами будуть призначені досвідчені офіцери-«афганці», які будуть підібрані по своїм бойовим якостям і заслугами, а не за принципом зв'язків і знайомств. Наша мета - гарантувати правопорядок і безпека громадян України, яким загрожує діяльність невідомих диверсійних груп і незаконних збройних формувань на території Дніпропетровської області, а також на територіях сусідніх Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької областей», - додав заступник голови Дніпропетровської ОДА.

«Озброєння батальйону буде забезпечено зі складів МВС та МО України. Операції будуть плануватися і проводитися у взаємодії з державними органами. Особистий контроль за діями батальйону спецназ «Дніпро» буде здійснювати голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський», - уточнив він.

«Хочу подякувати громадськість, журналістів, користувачів соціальної мережі «Фейсбук» за активну підтримку концепції громадянської самооборони і створення громадських добровольчих сил безпеки на Сході України. Єдина позиція влади і суспільства заради захисту територіальної цілісності України - це гарантія ефективності нашої спільної роботи», - резюмував Корбан.