28 квітня, в день, коли була створена дивізія СС «Галичина», в Західній Україні плануються провокації із закликами до фізичного знищення сепаратистів і погромів адмінбудівель. Про це пишуть Факти.

Здійснювати провокації будуть особи, підготовлені російськими спецслужбами. Про це повідомляє екс-міністр внутрішніх справ Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. Москаль зазначає, що отримав інформацію з достовірних джерел про масштабні провокації, які готують спецслужби Росії в західних областях України.

«28 квітня, в день, коли була створена дивізія СС «Галичина», центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя мають пройти марші із символікою СС «Галичина» і гаслами, які будуть сприйматися жителями Південно-Східної України, як загроза свободі, життю та майну», - повідомляє Москаль. - Плануються також заклики до фізичного знищення сепаратистів, погромів осередків КПУ, Партії регіонів та адміністративних будівель. Мета цих акцій - з новою силою сколихнути сепаратистські настрої південно-східного регіону України. Москаль заявляє, що інформація отримана з джерел, які заслуговують на цілковиту довіру та мають прямий стосунок до цієї спецоперації.

За інформацією джерел екс-міністра, у Львівську, Івано-Франківську і Тернопільську області під виглядом одиночних туристів, які не викликають підозр в українських прикордонних служб, через КПП в Чернігівській області, а також з території Білорусі мають заїхати близько тисячі підготовлених російськими спецслужбами осіб, які вільно володіють українською мовою, які й будуть активними учасниками провокацій. Частина цих осіб вже перебуває на території України і вишукує контакти з громадськими організаціями та окремими громадянами, які за грошову винагороду погодяться взяти участь у масовках. Координатори здійснення провокацій з числа досвідчених працівників спецслужби Росії, які є вихідцями із західних областей України і говорять на місцевих діалектах української мови, також вже перебувають на заході України.

Автори спецоперації, за словами Москаля, сподіваються, що ЗМІ багатьох країн світу будуть висвітлювати зазначені події як загрозу виникнення неонацизму в Україні, що викликає занепокоєння в Західній Європі. Ще одна мета провокацій - використати святкові дні 1-9 травня для широкомасштабних актів агресії по всій Україні з метою протистояння «неонацистам», прихильникам СС «Галичина», «бандерівцям» тощо. Екс-міністр звернувся до голови СБУ, міністра МВС, голів Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської облдержадміністрацій з проханням вжити всіх можливих заходів для недопущення провокацій, які можуть мати для України непередбачувані наслідки.