Перед Великодніми святами відбулася зустріч ГВО «Волинське обласне товариство політичних в’язнів та репресованих». Розпочали її хвилиною мовчання за померлим 86-річним ветераном ОУН-УПА Лаврентієм Дацюком. Про це повідомляє прес-служба фонду  «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

На зустріч у Центральну міську бібліотеку для дітей ветерани запросили благодійників – представників «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Волинське обласне товариство політичних в’язнів та репресованих нараховує близько 1500 членів, 120 – з Луцька, – розповів голова організації Віктор Федорук. Серед них – малозабезпечені колишні жертви ГУЛАГів, літні люди, які постійно хворіють і потребують підтримки.

«Той, хто розуміє потреби інших і на них відгукується – дуже хороша. Це Людина з великої літери, адже в цьому і полягає людська сутність – допомогти тим, хто потребує», – вважає Віктор Федорук.

Щоб підтримати ветеранів, представники благодійного фонду привітали їх з нагоди Великодня та вручили продуктові набори усім присутнім членам організації.

«Ми усвідомлюємо, яка непроста ситуація сьогодні у країні. Найскладнішою вона є для вас, адже дорожчають продукти і ліки. Сьогодні, у переддень свята, нехай продовольчі набори хоч трішки внесуть нашу лепту у полегшення до вашого пенсійного бюджету. А надалі, ви знаєте, що діє громадська приймальня Ігоря Петровича Палиці, куди можна звернутися за допомогою.

Але наближається свято, і тому потрібно менше думати про сумне. Я вам бажаю найголовнішого – здоров’я. Нехай Бог дає сили, енергії на кожен день, щоб ви трималися разом, у вас не було втрат, дорожили тим, що маєте, дякували за кожен прожитий день та були вдячні голові вашої організації Віктору Івановичу за те, що гуртує вас. Хто пройшов через горнило нашої української історії, знає, що не може не бути втрат. Тому особливо цінним є сьогоднішній день. У переддень війни важливо цінувати мир, але й важливо розуміти те, що ми маємо бути державою і насамперед українською державою», – розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. 

Читайте також: «Писанковий дивосвіт» у Луцьку