20 квітня, в перший день Великодня, Луцький зоопарк розпочне новий сезон. Про це розповіла директор звіринцю Людмила Денисенко. Пише Волинський інформаційний портал.

Вже традицією стало відкривати новий сезон у зоопарку на перший день Великодня. Цьогоріч відкриття відбудеться у формі великодніх забав. «Буде цікаво як для дорослих, так і для дітей», - зауважила очільниця зоопарку і додала, що у рамках свята проводитимуться ігри, вікторини, конкурси, квести тощо. Переможці матимуть зможуть отримати призи – сувеніри від Луцького зоопарку.

Звіринець вітатиме відвідувачів і деякими оновленнями. Зокрема, на території ззоопарку з’явилися відпочинкові зони, тож маленькі відвідувачі матимуть змогу не тільки побачити тварин, але й покататися на гойдалках. Власне, в зоопарку задіяли раніше не використовувані площі. Там встановили нові вольєри, насадили сосни і бузок. «Ми намагатимемося залучати відвідувачів, щоб вони затримувалися тут», - наголосила директор зоопарку.

Також біля дитячого майданчика встановили клітки з безпечними тваринами, яких дітвора може погладити. Це, скажімо, різні види кроликів та морських свинок. У звіринці впроваджуватимуть практику так званого «контактного» зоопарку.

Щодо тварин, то нових мешканців у вольєрах не з’явилося. «треба дати гарні умови життя тим тваринам, які є», - пояснила Людмила Денисенко і зазначила, що в планах – обмін із Рівненським зоопарком, в результаті якого до Луцька приїде самець антилопи.

Загалом же у новому сезоні керівництво і персонал зоопарку хочуть, аби звіринець став «приємним відкриттям» для відвідувачів, виправдовуючи туристичне гасло обласного центру Волині.