Активісти «Волинської Самооборони Майдану» на Великдень відправилися у Харків. При в’їзді в місто на блок-пості їх зустріли озброєні автоматами силовики. Про це повідомили на сторінці у Фейсбук «Громадської коаліції «Волинь».

«Харків зустрів наш червоний бус блок-постом з озброєними автоматами майорами СБУ у балаклавах та ексберкутавцямці, які не приховували свою участь у Майдані,але з іншої сторони барикад», - йдеться у повідомлення.

«Після ретельної перевірки наших сумок в рамках діючої антитерористичної операції вони переконались,що ми не везем іншої зброї, крім нашого СЛОВА. Також нам вдалось по більшості спірних питань сьогодення України знайти з ними спільні бачення», - зазначають активісти.

За словами самооборонівців, перевірка тривала близько двох годин.

«На головному майдані у цей СВІТЛИЙ та СВЯТКОВИЙ день Харків нас зустрів ЛЕНІНОМ та купкою у 20-30 людей з прапорами КП та одним георгієвським. Було легко відстежити майже професійне спостереження, яке велось з кутів майдану «цивільними» з георгієвськими стрічками приколатими значком з гербом СРСР та козаками. У більшості з нас було відчуття , що тут у своїй країні ми не можемо відчувати себе у безпеці», - зауважують у «Самообороні Майдану».