Волинські санаторії цьогоріч претендуватимуть на збільшення кількості дітей, які оздоровлюватимуться за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Про це під час зустрічі з головою облради заявив директор виконавчої дирекції Фонду Володимир Ткаченко, – повідомив власкор IA ZIK.

За інформацією прес-служби облради, Ткаченко повідомив, що минулоріч волинські санаторії оздоровили понад 3,5 тисячі дітей за кошти Фонду. В цьому році планується, що ця кількість буде принаймні не меншою.

Більше того, волинські оздоровниці ймовірно претендуватимуть на збільшення обсягів освоєння коштів Фонду за рахунок путівок застрахованим особам на санаторно-курортне та відновлювальне лікування. Зі слів пана Ткаченка, у травні відбуватиметься додатковий тендер. Це пов’язано з кримськими подіями.

«Ситуація не дуже приємна з кримськими санаторіями. Це – політична ситуація. Через агресію, яку проводять певні країни стосовно Криму, щоб уникнути ризиків та захистити своїх громадян є розпорядження виконавчої дирекції ФСС з ТВП про обмеження поїздок до Криму. Є застереження і від самих санаторіїв. Вони не мають можливості приймати наших людей за путівками, що видаються Фондом, оскільки нині нема казначейського зв’язку з Кримом. Ми не маємо змоги туди перераховувати кошти. Ми сьогодні можемо говорити про сотні мільйонів гривень. Але ми переорієнтуємося на інші оздоровниці, в тому числі і волинські», – каже Володимир Ткаченко.

З його слів, попри напружену ситуацію з бюджетом, сьогодні не зменшуються видатки Фонду на оздоровлення та санаторно-курортне лікування.

Один раз в рік одержати путівки за рахунок Фонду має право будь-яка застрахована особа, яка перебуває в трудових відносинах зі страхувальником. Це відбувається за посередництвом роботодавця, який надає до виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації заявку, на підставі якої одержує путівки на санаторно-курортне лікування та розподіляє їх серед своїх працівників. Дорослі застраховані особи оплачують 20% від вартості путівки. Для лікування дитини в супроводі дорослого можна претендувати на путівку з частковою оплатою в розмірі 10% її вартості. Дорослі з двома дітьми, які потребують санаторного лікування,  мають безплатні путівки.

Голова обласної ради Валентин Вітер називає комунальні санаторії перлиною Волині і переконує, що відпочивальники залишаться задоволені цими умовами.

Нагадаємо, на Волині функціонують три комунальні санаторії «Турія»  (Ковель), «Лісова пісня» (Шацький район) та «Пролісок» (Ківерцівський район).