Заборона продавати у нічний час алкогольні напої в Луцьку може набрати чинності вже з 1 червня. Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, – повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Відповідно до проекту рішення, пропонується заборонити на території Луцька з 1 червня цього року продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів в об’єктах торгівлі та на винос у закладах ресторанного господарства з 22.00 до 08.00 години (крім продажу тютюнових виробів) та у розміщених в радіусі 100 метрів від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів.

За словами начальника управління розвитку підприємництва та реклами Олександра Козлюка, попередньо рішення про обмеження продажу алкогольних напоїв вже було, це ж дозволить охопити всі об’єкти торгівлі. Також ухвалення відповідного проекту рішення покращить стан громадського порядку на території міста в нічний період доби.

Попередньо документ пройшов необхідну регуляторну процедуру, зокрема, публікувався у газеті «Луцький замок», а також на цю тему відбувався «круглий стіл». На переконання мешканців міста, контролюючих органів, представників громадського об’єднання Народна Самооборона, доцільним є саме такий час обмеження.

Після обговорень депутати підтримали запропонований проект рішення.