Працівників ДКП «Луцьктепло» хочуть перевести на 4-денний графік роботи та змушують писати заяви про звільнення «за власним бажанням».

Сьогодні на початку 59-ої позачергової сесії Луцької міської ради координатор Правого сектору Павло Данильчук оголосив  депутатський запит щодо «свавілля», яке коїться на ДКП «Луцьктепло». З його слів стало відомо, що на підприємстві тривають необґрунтовані скорочення та незрозумілі дії з боку керівництва «Луцьктепло».

«Киричук (директр ДКП «Луцьктепо», - ред.) обіцяв, що піде на якісь поступки щодо врегулювання ситуації, після зустрічі на відкритих зборах колективних. Там директор підприємства пообіцяв, що покаже інформацію по зарплатах, по нарахуваннях. І от мене зараз турбує ситуація, яка там відбувається. Я хочу, щоб це терміново припинилося. Я сьогодні задав питання Миколі Ярославовичу Романюку, міському голові, що звертаються люди - працівники Луцьктепла про те, що їх в усному порядку заставляють писати заяви на відпустку за власний рахунок. Я так розумію, що є багато проблем на цьому комунальному підприємстві, і їх треба вирішувати в терміновому порядку. Я думаю, що в першу чергу хай прокуратура перевіряє, тому що я мало вірю, що буде якась там перевірка міським головою адекватна, чи іншими підрозділами міської ради. Розуміння поки що з боку Луцьктепла немає адекватного», - прокоментував ситуацію Павло Данильчук.

А також додав, що до нього постійно надходять скарги від працівників ДКП «Луцьктепло», у яких йдеться про досить таки масштабні порушення.

Нам вдалося зв’язатися із працівниками підприємства, аби ті підтвердили ситуацію, яка зараз на підприємстві, однак вони побажали лишитись анонімними.

З їхніх слів стало відомо, що у зв’язку з тим, що у підприємства досить такі великі борги працівникам адміністративних служб запропонували погодити 4-денний робочий графік.

Окрім того, операторів котелень та теплових пунктів змушують писати заяви на звільнення, ніби то за власним бажанням, гарантуючи, що у жовтні місяці усіх знову приймуть на роботу.

Дане питання розглядалося на засіданні профкому «Луцьктепло» і мабуть таки пройшло б, якби деякі працівники не почали стверджувати, що дане рішення є незаконним.

«Так, це дійсно відбувається на підприємстві, мало того це все  йде в примусовому порядку. По-перше хочуть погодити 4-денний робочий тиждень, а по-друге ці скорочення. Я знаю, що багато людей вже понаписували заяви на звільнення. А тих, хто не хоче писати заяву, директор сказав, що ти відпрацюй два місяці, а я тебе потім звільню безвозвратно. А для працівників адмінслужб хотіли зробити 4-денний робочий тиждень. Рівно тиждень тому директор зібрав «планьорку» і сказав, що в нас великі борги, ми працюємо в збиток. А про те, що був наказ виділити їм тисячну премію перед Новим роком, то він про це не сказав. Кількість заяв точну назвати не можу, і чи дадуть хід цим заявам, але те що вже сотня заяв зібралась це точно», - повідомив працівник підприємства.

Інший працівник, який також побажав лишитись анонімним, теж підтвердив інформацію про звільнення.

«Це правда. Я звернувся до Данильчука і Руслана Тимощука за допомогою, бо самі ми не справимось. Працівники одного теплового району вже всі написали заяви – це людей 20-30!», - додав він.

Зауважимо, що дії керівництва щодо звільнення працівників є незаконними, так як згідно трудового законодавства працівника перед звільненням мають попередити за два місяці і виплатити вихідну допомогу у розмірі місячного окладу.

Інтернет-видання «Під прицілом» звертається до працівників правоохоронних органів, прокуратури, КРУ та всіх вповноважених структур перевірити ситуацію, що склалася на ДКП «Луцьктепло».

Своєю чергою ми намагатимемося слідкувати за тим, що відбувається на державному комунальному (!) підприємстві та що саме там намагаються приховати від лучан.