Земельні ділянки поблизу села Журавичі у Ківерцівському районі на Волині виділялися із порушенням законодавства. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Про це йдеться на сайті IA.ZIK.

За інформацією прес-служби облради, прокуратура Волинської області розглянула депутатське звернення Анатолія Грицюка щодо законності розподілу земель на території Журавичівської сільської ради Ківерцівського району.

«Повідомляю, що упродовж січня 2014 року прокуратурою Ківерцівського району в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів проведено відповідну перевірку в діяльності посадових осіб головного управління Держземагенства щодо законності виділення земельних ділянок на території  Журавичівської сільської ради окремим громадянам», – зазначає у документі заступник прокурора області Геннадій Парфелюк.

Під час проведеної перевірки встановлено, що згідно з наказами службових осіб головного управління Держземагенства у Волинській області у грудні 2013 року близько 80 особам надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею близько 2 га кожна у власність для ведення особистого селянського господарства, розташованих за межами населених пунктів Журавичівської сільської ради.

При цьому, значна чистина цих земельних ділянок, внаслідок незаконних дій службових осіб головного управління Держземагенства в області, відведені на землях, які мали увійти до Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

«За результатами перевірки прокуратурою Ківерцівського району 11.02.2014 розпочато кримінальне провадження №42014030100000005 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами головного управління Держземагенства у Волинській області при відведенні окремим громадянам земельних ділянок, внаслідок чого заподіяно істотної шкоди інтересам держави на суму 580 тис. грн.  Досудове розслідування у провадженні здійснюється СВ Ківерцівського РВ УМВСУ у Волинській області, а нагляд у формі процесуального керівництва – прокуратурою Ківерцівського району.

У ході досудового розслідування проведено ряд слідчих та процесуальних дій з метою встановлення об’єктивної істини у провадженні і на даний час досудове розслідування триває», – стверджує Парфелюк.