«Герої не вмирають» - під такі слова проводжав Луцьк убитих солдатів на Сході України прийшли оплакати військових тисячі краян, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Відспівування Дмитра Йовзика, Володимира Зарадюка та Віталія Махновця відбулося сьогодні, 27-го травня, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. У цей же час у Свято-Іллінському храмі відспівували Володимира Прокопчука.

Бійці 51-ої механізованої бригади загинули під час обстрілу під Волновахою Донецької області 22-го травня 2014-го року.

Коли розпочалося відспівування загиблих, полилися тисячі сліз, розпочався й дрібний дощ, ніби сама природа тужила за втратою волинян.

«Нещодавно ми відспівали героїв «Небесної сотні». Ми думали, що вже все буде добре, а зараз ми знову прийшли у чорному одязі до трун. Ми ховаємо наших військових, які захищали Україну від російських терористів. Здригаєтсья серце кожного із нас, бо це втрата для нас усіх. Прошу Бога, аби це були останні похорони», - звернувся до людей Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Потому, траурна хода рушила від храму на Театральний майдан Луцька.

Труни несли військові. Під домовини стежку устелювали квітами.

«Не знайти жодних слів, аби зменшити горе, яке прийшло у сім’ї загиблих. З 21-го на 22-ге травня від рук терористів загинули наші земляки. Вони зараз не з нами в строю, одак назавжди лишаться у наших серцях», - говорить заступник військового комісара з виховної роботи Волиського обласного військового комісаріату Володимир Бондарук.

Військові солдати і ліцеїсти мали на руках червоно-чорні пов’язки. Кажуть, мовляв, в статуті написано носити їх у знак жалоби.

http://www.youtube.com/watch?v=5keXHQDESM8