Цей розпач не описати. Сьогодні на Волині сльози матерів і дружин гучніші за будь-які слова. В останню путь вони проводжають своїх синів і чоловіків, які поклали голови під Волновахою. Пишуть Факти.

Наймолодшому солдату, водію-механіку Володимиру Прокопчуку було лише 20. В останню путь його проводжають батьки, наречена, родичі та друзі. «Це велика втрата для батьків, на цього хлопця дуже великі надії були,чекали на весілля. Всі хлопці, які там загинули, поклали голови за нашу родину, за нашу Україну, всім похвала посмертна», - каже родич Володимира Прокопчука Олександр.

Нова Волинська трагедія сталася 22 травня. В ній загинуло 17 українських військових, 10-ро з яких - волинян. За день до цього люди в цивільному зняли їхнє розташування та зброю на камеру і виклали в Інтернет. 22 травня до блокпосту 51-ї механізованої бригади впритул наблизилася машина, звідти почали розстріл. Коли більшість бійців лежала пораненою, нападники стали їх добивати: хлопцям ламали руки, одному вибили щелепу. «Втратили людину, яка жила заради людей, сім’ї, а не заради себе, яка віддала своє життя заради Батьківщини. Можна було б уникнути, бо більшість армії не озброєна, ненавчені, нема координації», - говорить Юрій.

СБУ визнала цю подію терактом. Українці й самі не хочуть прощати таких звірств. Нині волинських мобілізованих передислоковують зі Сходу на Південь, в Миколаївську область. Та дехто збирається залишитися на Донеччині. «Із цього 3 батальйону є 31 людина, які після боїв під Волновахою хочуть залишитися там і бути там до кінця, вони хочуть помститися за своїх побратимів, вони хочуть добитися того, щоб хтось відповів за смерті наших волинян», - каже заступник начальника військового комісаріату у  Волинській області Володимир Бондарук.

Чотирьох лучан поховали на місцевому кладовищі, панахиду над рештою загиблих провели  в Нововолинську, Володимирі-Волинському, Ковелі, Колках. Усім сім’ям, а також тим де напівсиротами залишилися малі дітки, влада обіцяє допомогти матеріально, хоча й розуміють, що цим горю не зарадять.

«Ми бачимо, що сепаратисти вміють стріляти лише в спину, з-за спин жінок та дітей. Рішенням Волинської обласної ради кожній сім’ї виділено 100 тисяч гривень. Крім того, кожна сім’я береться під додатковий контроль району», – каже голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Від керування 51-ою бригадою відсторонили полковника Володимира Яцківа. Після доставки тіл загиблих солдатів в екс-командира стався серцевий напад, нині він в стані середньої тяжкості у відомчому госпіталі.

«На їхньому місці могли б бути і ми, нехай відповідають хто цим керував», - каже військовий Віталій.

Повний список загиблих в результаті бою під Волновахою

1. Командир батальйону, майор Полінкевич Леонід Олександрович

2. Командир відділення, старший сержант Артемук Олександр Іванович

3. Заступник командира бойової машини - навідник-оператор, молодший сержант Йовзик Дмитро Васильович

4. Кулеметник, солдат Зарадюк Володимир Володимирович

5. Механік-водій, солдат Прокопчук Володимир Іванович

6. Гранатометник. солдат Махновець Віталій Іванович

7. Навідник, солдат Бондарук Микола Петрович

8. Стрілець - помічник гранатометника, солдат Попов Павло Володимирович

9. Розвідник, солдат Ліщук Віталій Леонідович

10. Розвідник, солдат Грицюк Михайло Михайлович

11. Командир взводу, молодший лейтенант Овчарук Володимир Борисович

12. Гранатометник, старший солдат Біда Євген Миколайович

13. Розвідник-снайпер, солдат Шкрібляк Дмитро Олександрович

14. Розвідник, солдат Маринич Віталій Петрович

15. Розвідник, солдат Озеранчук Леонід Вікторович

16. Водій-санітар, солдат Нечипорук Андрій Дмитрович

17.Водій-санітар, солдат Кузьмін Любомир Ігоревич