На бренді легендарної горілки «Поліська», яка багато років не сходила з конвеєра Луцького спиртогорілчаного заводу, спекулюють. Інформує ТРК «Аверс».

Ця горілка була своєрідною візиткою-брендом Волині. Місцевий комбінат припинив свою діяльність і «Поліська» зникла, а розкручений бренд став у нагоді спритним ділкам. На прилавках волинських прилавках з’явилася продукція виробників із різних реґіонів з етикетками схожими на «Поліську»: «Полісся» зі Львова та «НовЕ Полісся» з Люботина Харківської області. Аби завоювати ринок, утримати споживача та витіснити конкурента, фірми-замовники розпочали між собою війну.

На один зі складів ТОВ «Галичина-Табак», який знаходиться в Луцьку завітали судові виконавці, представники ТОВ «Міжрегіональні ресурси» та правоохоронці.

Судові виконавці кажуть, що прийшли виконувати ухвалу суду- накладати арешт на продукцію.

Адвокат Денис Деркач зачитав: «Накласти арешт на наявну у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЛИЧИНА-ТАБАК» продукцію, позначену етикетками, які містять всі або деякі елементи Зареєстрованого знака, а саме: фон жовтого кольору; вертикально розміщений овал, виконаний червоною лінією; золоту візерункову стрічку; вигнуту краями до низу чотирикутну табличку; слово «ПОЛІССЯ» або його похідні окремо або разом з іншими словесними елементами, що знаходиться за адресами: місто Луцьк, вулиця Рівненська. 44».

Чому продукція з таким знаком співвласник ТОВ «Галичина-Табак» Любов Сухомлин, пояснила так: «Коли в нашій області зявилася фірма Галичина-Табак, яка відновила марку Полісся, то Міжрегіональні ресурси , зробили копію нашої горілки, зробили вони її в місті Люботин Харківської області(показує на планшеті зображення)».

Юрисконсульт ТОВ «Міжрегіональні ресурси» Сергій Собковський розповів, що захищають своє право. А про те, що є однакові два знаки - зустрічні позови.

Із моменту подання заявки використовувати знак дозволяється , а захищати – ні, тільки після отримання свідоцтва. От і виходить хто перший встав, той на коні.

Отож , виходить, що всі хочуть заробити на розкрученому бренді та ще й судяться між собою, хто із них найкраще його поцупив. А феміда, як відомо, сліпа. Можливо, судді Пахолюк замість арешту логічніше було б призначити дегустацію на відповідність Поліських, до оригіналу.