Цей коротенький відеозапис не можна дивитися без сліз. 12 мешканців Волновахи прийшли вшанувати память про бійців, розстріляних 22 травня поблизу їхнього містечка. Люди просять пробачення, хоч їхньої провини у трагедії немає, - пише Нововолинськ діловий.

- Пробачте, батьки, пробачте, дружини, пробачте, діти полеглих… — кажуть найсовісніші городяни.

Вони покладають вінки до дерев, під якими ще 9 днів тому солдати мирно вечеряли, жартували, готувались заступити в наряд. Ось у ямці рядочком банки з консервацією — ті ж таки місцеві, либонь, приносили...

Ці нехитрі закрутки потрапили й у явно шпигунське відео, відзняте кимось із «лугандонів» напередодні нічного нападу на блокпост. Інформатора терористів цікавила техніка і кількість бійців. Усе ретельно зафіксував на камеру, а вже після бою виклав в інтернеті під назвою: «Цих хлопців назавтра вб'ють...»

Гірка іронія долі: слоїки вціліли, а хлопці полягли отут на полі — від куль снайперів, обстрілу з гранатометів і мінометів. У стовбурах обвуглених дерев теж зяють дірки від куль...

Нововолинець Павло Попов був дуже правильним солдатом… Лишився назавжди 22-річним.

Помітно: мешканці Волновахи прийшли не від влади, а самі від себе. Низенько вклонитися, попросити пробачення в усіх, кого не зуміли вберегти. Російськомовні, вони дружно кажуть наприкінці:«Слава Україні!»

Сьогодні в Донбасі, де стріляють і тероризують за українство, такі слова може вимовити тільки сильна, порядна і світла людина.

Такі люди у Волновасі є. Волинь вдячна їм за пам'ять про «бійців Української армії», як написано на вінку.

Волноваські патріоти запевнили, що зведуть пам'ятний знак чи хрест на місці звитяги 3-го батальйону.

Додам, що саме місцеві вранці 22 травня першими прийшли рятувати солдатів: вивозили поранених своїми машинами до лікарні, надавали нагальну допомогу...


Була й найтяжча робота…

Нагадаємо: відповідальність за підлий нічний напад і криваву бійню узяв на себе та своїх подільників російський диверсант, підполковник ГРУ Ігор Безлер («Бєс»).

Як Волноваха вшановує наших бійців:

http://www.youtube.com/watch?v=ccbHCiwgOrs