Володимир-Волинський міський суд призначив покарання до 6-ти років позбавлення волі організатора підпалу автомобіля місцевого депутата й бізнесмена Сергій Ковальчука

До кримінльної відповідальності за підпал іномарки притягнули жителя Нововолинська. Як встановило слідство, невідомі особи запропонували безробітному  чоловікові спалити автівку за грошову винагороду. Не довго думаючи, той погодився. Згодом, він залучив до цієї нехитрої справи ще двох знайомих, яким також запропонував кошти, але значно меншу суму.

Нагадаємо, що сталося це ще в грудні 2012 року. На той час Сергій Ковальчук був генеральним директором корпорації «Укр-Петроль» та балатувався у народні депутати України.

Замовник, повідомив паліїв про адресу місцезнаходження автівки та марку. Чоловіки повинні були підпалити «TOYOTA SEQUOIA», орієнтовна ринкова вартість якої складає близько 600 тисяч гривень. Зловмисники між собою порадилися та узгодили план дій – поїхали на АЗС, прикупили бензину, запаслися змінним взуттям та одягом та поїхали «на діло».

Вночі чоловіки приїхали за вказаною адресою і переконалися, що автомобіль стоїть у дворі будинку. Після цього вони переодягнулися, злили бензин з пляшок у пластмасові відра, аби легше було облити машину та вирішили, що двоє поллють капот «TOYOTA SEQUOIA» бензином, а третій підпалить. Що вони й зробили.

Після цього подільники хутко втекли з місця підпалу, і поїхали аж до шахти №8 у місті Нововолинськ. Там чоловіки переодягнулися, а одяг та взуття спалили. На наступний день чоловіки отримали свою винагороду – ватажок банди заробив 3000 доларів, з яких потім виділив своїм «подільникам» 300 та 600 доларів.

І вже згодом, коли чоловіків викриють та затримають стане відомо, що чоловіки «напалили» майже на 400 тисяч гривень шкоди.

У 2013 році Володимир-Волинський міський суд судив зловмисників, кожного окремо. Відомо, що жителя Нововолинська, який і став організатором підпалу засудили на шість років позбавлення волі. Однак він не погоджуючись із вироком подав апеляцію. Тоді ж Апеляційний суд Волинської області відпустив його під заставу розміром у 90 тисяч гривень, а справу відправив на дорозслідування.

І от уже в цьому році Володимир-Волинський суд знову розглядав цю справу, і в результаті таки засудив паліїв до позбавлення волі на той же строк, що й попередньо. Крім того, усі троє повинні сплатити майже 390 тисяч гривень на відшкодування матеріальної шкоди потерпілому. Також відомо, що 90 тисяч гривень, які злочинець заплатив, аби його звільнили під заставу, суд звернув на відшкодування матеріальної шкоди.

Найцікавіше, що до відповідальності притягнули тільки виконавців підпалу. Замовників злочину правоохоронцям втановити так і не вдалося.