Під час наради в прокуратурі Волинської області, на якій обговорювали тему про стан дотримання законодавства про відходи, до працівників міліції звернувся голова ВОДА Григорій Пустовіт. Він перепросив за те, що відхиляєтеся від теми, та заявив що «сміття треба прибирати в першу чергу на керівних посадах. Коли ця робота буде виконана, тоді навести порядок у всьому іншому буде набагато легше».

У своєму виступі голова облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на тому, що найважливіші питання, якими повинна займатись прокуратура є «сміттєзвалище корупції» та «сміття тіньових схем». Він зауважив, що якщо прокуратура буде говорити тільки про незаконні сміттєзвалища, то вона так жодне сміттєзвалище не знищить, та побажав бути принциповими  у справах розбазарювання цінних Волинських земель.

«Я не хочу щоб ви перетворились в НКВД і ЧК, але я хочу щоб ви зупинили знищення нашої держави» - додав Григорій Пустовіт.

Під гарячу руку губернатора потрапив заступник начальника головного управління Держкомзему у Волинській області Василь Василенко. Також не минув уваги Пустовіта і начальник відділу захисту громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури Волинської області Руслан Грищенко.

«В радянські часи, коли не можна було говорити Жванецький сказав неймовірно сміливу фразу - масла і молока в країни немає але міністр масло-молочної промисловості в нас є. І кажуть непогано виглядає. От я хочу подивитися як в нас виглядає пан Грищенко Руслан Анатолійович», - резюмував Пустовіт.

Голова Волинської ОДА поцікавився в прокурора області чи відповідає цей фахівець займаній посаді. На що Анатолій Коцура відповів – «розберемось», та хотів підказати Григорію Пустовіту, що тема наради зовсім інша. Але голова ОДА перебив його, сказавши, що дуже добре знає про це.

Губернатор спитав в Руслан Грищенко чи він контролює продаж землі в районі Шацьких озер. На що той відповів, що надасть відповідь. Пустовіт наголосив що дуже чекає її, і ніяк не дочекається.

Далі Григорій Пустовіт навів приклади продажу земельних ділянок у рекреаційній зоні. В кінці свого виступу він вибачився, що відхилився від теми але додав, що мав це сказати, бо зібралась саме потрібна йому аудиторія.