Приватна фірма стягнула з Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства майже 130 тисяч гривень через суд.

Ще у жовтні минулого року Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства з приватним підприємством «Луцьккомундорпроект» уклало договір. Виконавець повинен був виготовити проектно-кошторисну документацію.

Оскільки роботи були виконані, а замовником коштів не було сплачено, ПП «Луцьккомундорпроект» звернулося до суду аби стягнути 128 тисяч 993 гривні 41 копійку заборгованості за розроблену проектно-кошторисну документацію, яка стосувалася антипаводкових заходів. 

Як зазначали в лсовому управлінні Волині, фінансування на оплату цих робіт повинне було надійти з держбюджету, проте гроші не були перераховані, тож в лчсгоспі не мають чим розрахуватися з проектувальниками. 

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вказано, що розмір статутного капіталу ПП «Луцьккомундорпроект» становить лише 1 тисячу гривень, при тому, як понад 100 тисяч це підприємство стягує з держави.

Розглянувши усі матеріали по справі, Господарський суд Волинської області задовольнив позов повністю та стягнув усю суму заборгованості, крім того суд зобов’язав сплатити майже три з половиною тисячі гривень судового збору.