Суд може заборонити КПУ на території України.

Міністерство юстиції України подало позов до суду про заборону діяльності Комуністичної партії України, повідомив міністр юстиції Павло Петренко. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції у вівторок, 8 липня.

Позов поданий до Окружного адміністративного суду Києва, уточнює Українська правда.

Нагадаємо, 13 травня в.о. президента України Олександр Турчинов звернувся до Мін'юсту з проханням вивчити можливість заборони КПУ через її можливу співпрацю із сепаратистами на південному сході країни. 16 травня в Верховній Раді Українизареєстрували проект постанови №4896 про ліквідацію фракції Комуністичної партії України.

Турчинов попросив Мін'юст вивчити питання про причетність КПУ до здійснення дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, і "вжити негайно у встановленому законом порядку заходів щодо заборони партії".

Післяцього Міністерство юстиції скерувало запити в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки, в яких попросило провести розслідування можливих кримінальних злочинів з боку керівництва Комуністичної партії України.