Екс-директор Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігор Рубан намагається через суд поновитися на посаді.

Сьогодні Волинський окружний адміністративний суд розглядав справу за позовом Ігоря Рубана.

Розпорядженням Кабінету Міністрів, відповідно до наказу, позивача було призначено на дану посаду. У квітні Ігоря Рубана було попереджено про можливе його звільнення. А вже відповідним наказом 2 липня 2014 року Рубана було звільнено та призначено на його посаду Андрія Бойчука. 

Напередодні звільнення позивача, йому було запропоновано іншу посаду – головний спеціаліст відділу реформування нафтогазового сектору Департаменту з питань функціонування  та реформування нафтогазового сектору. Однак, Ігор Рубан відмовився від неї, оскільки, зі слів заявника, заробітна плата у 1 тисяча 780 гривень на місяць його не влаштовувала.   

У суді представник позивача Людмила Саврук доводила, що її підзахисний зарекомендував себе, як хороший працівник, а також до його роботи  не було ніяких зауважень.

Однак відповідач Інна Соковець повідомила суду, що призначення нового директора було згідно розпорядження Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на виконання вимоги Кабміну.

За інформацією Самооборони Майдану Волині сам Ігор Рубан має пряме відношення до Партії Регіонів. Як повідомила кореспондентам прес-секретар організації Марія Доманська, у них  є неофіційна інформація про причетність екс-посадовця до ПР, зараз вони працюють над офіційним підтвердженням своїх даних. 

«Він працював в уряді і призначався також регіоналівським міністром. Якшо заГУГлити, то тає те, що він працював у регіоналівському уряді. Сама ще достовірно не володію інформацію, але нам таке надійшло, що він працював із Партією Регіонів», - сказала вона.

Аби з`ясувати всі обставини справи, Волинський окружний адміністративний суд оголосив перерву до 23 липня.