У підвалі п’ятиповерхівки на вулиці Новочерчицькій, 1- тепер озеро. Щоправда, таке благо люди отримали не з власної волі. Після дощу - в підвалі починають кумкати жаби. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Сюрприз у вигляді власного ставка в підвалі, мешканці четвертого під’їзду отримали відразу після зливи, що була на вихідних. Люди кажуть - із водою, яка підмиває будинок, воюють уже кілька років. Покищо безрезультатно. 

Мешканка будинку Галина розповіла: «Наш підвал затоплює, ми вже кричимо років шість-сім. Весь час… «Вся дощова вода, як тільки великий дощ,  потрапляє у підвал… Стіни полопали. Під вікнами все попрогнило -  то, шо може бути в хаті».

Від грибка, який псує стіни майже в усіх квартирах першого поверху, люди рятуються як можуть. Хтось утеплює стіни, а хтось часто робить ремонт. 

Кажуть підвали підтоплює після того, як людям перекрили стару теплотрасу та облаштували бойлерну. Коли мешканці забили на сполох - працівники житлово-комунального підприємства причину підтоплення знайшли майже відразу.

Мешканка будинку Галина: «Підвал 4 під’їзду затоплюється через попадання в лотки недіючої теплотраси, яка колись функціонувала для опалення будинку від котельні підприємства «Зовнішекономхліб». Працівники ЖКП № 2 проведуть відповідні роботи до 1.10.2012 р».

Підмостку біля будинку комунальники почали робити із бивушного асфальту. ТІльки от не закінчили. Шматки невикористаного матеріалу тепер прикрашають двір будинку.

Будинок на балансі ЖКП №2 . Його директор Володимир Рижук запевняє, недіюча теплотраса ні до чого: «Теплотрасу вскривали, і самі жильці бачили, що вона суха. Через неї не йшло. А біля самої стіни це все воно засипано, втрамбовано і забетоновано. Вода відкачається - будем бачити звідки воно більше йшло».

Комунальник обіцяє - до кінця липня навколо будинку зроблять підмостку. І це відразу підсушить підвал.


Тож поки ЖКП не почне заливати бетоном навколо будинку підмостку, мешканцям залишається тільки молитись, щоб не було дощу.