В центрі Луцька встановили незаконні паркани, цим самим забравши у мешканців їхнє подвір’я. На лист-вимогу про знесення споруд власник не реагує. Тому за це візьмуться комунальники, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 16-го липня.

Про проблему розповідає мешканець будинку 3 на вулиці Сенатора Назарій.

«У нас був двір, а сусід з першого будинку взяв і загородив собі його. В нашому будинку є 12 квартир, ми всі на це не давали дозвіл. І тепер моя дитина не може біля дому гуляти, бо ніде», - розповідає лучанин.

Те, що споруди встановленні незаконно, підтверджує відповідь на інформаційний запит депутата Миколи Яручика. Йому в міськвиконкомі повідомили, що паркан на вулиці Сенатора, 3, встановлено незаконно. Зокрема, працівники управління містобудування та архітектури Луцькради провели перевірку й виявили в дворі металеві ворота висотою біля 1,2 метра зі сторони Сенатора та металевий паркан висотою 1,6 метра в дворі житлового будинку. Тому мешканцю Гуль В.І направили листа з вимогою в термін до 11.07.2014-го року провести демонтаж конструкцій та повідомити про це виконком.

 

 


Втім, паркан не знесений і до сьогодні.

Аби допомогти лучанам, голова профільної комісії Олександр Семенюк запропонував звернутися в ЖКГ, аби ті самі знесли паркан, а витрати покласти на власника огорожі.

Цю ідею підтримали одноголосно.