Представляємо головні події вчорашнього дня. Інформує Кореспондент

Збитий пасажирський Боїнг Пасажирський літак, що виконував рейс Куала-Лумпур - Амстердам, був збитий над Торезом із зенітно-ракетного комплексу Бук, загинули 280 пасажирів і 15 членів екіпажу. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook: "Щойно над Торезом терористами (...) із зенітно-ракетного комплексу Бук був збитий цивільний літак Куала-Лумпур - Амстердам ... Загинули 280 пасажирів і 15 членів екіпажу". Пізніше Президент України Петро Порошенко заявив, що ЗСУ не збивали малайзійський Боїнг. Водночас, сепаратисти також заперечують причетність до падіння малайзійського Боїнга.

 Увага! На відео присутні кадри, які не рекомендуються до перегляду вразливим людям.

Відновлено роботу пропускного пункту Новошахтинськ

У Ростовській області Російської Федерації відновив роботу російський автомобільний пункт пропуску (МАПП) Новошахтинськ, повідомляє прес-служба Південного митного управління ФТС Росії. У російському відомстві зазначають, що пункт відновив роботу після евакуації співробітників напередодні ввечері через стрілянину на українській території.

Путін проти кредитування України МВФ

 Президент Росії Володимир Путін вважає, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) повинен призупинити кредитування України, оскільки, на його думку, гроші спрямовуються на бойові дії і розкрадаються. "Практика роботи фонду така, що він не відмовляє у підтримці воюючій країні. Думаю, що це правильно. У випадку з Україною ця практика має бути продовжена", - заявив Путін. При цьому він зазначив, що у воюючій країні, як правило, гроші видаються на одні цілі, а витрачаються - на інші. "Гроші видаються на підтримку економіки і соціальної сфери, а направляються на бойові дії та розкрадаються. Ось в Україні після видачі першого траншу, по-моєму, саме це і відбувається", - вказав президент РФ.

 Президентом ветовані закони про допомогу біженцям з Криму і зони АТО

 Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону про правовий статус вимушених переселенців з Криму і території антитерористичної операції (АТО). У своїх пропозиціях до документа, зареєстрованих у парламенті, Порошенко пояснював, що не може підписати закон через низку причин. Так, вважає президент, закон не визначає порядок надання державної допомоги вимушеним мігрантам, не забезпечує скоординованої і відповідальної роботи органів державної влади, місцевого самоврядування та їхньої взаємодії з громадськістю в цьому напрямку, не відповідає міжнародним стандартам захисту внутрішньо переміщених осіб.

Збитий український Су-25

 У РНБО заявляють про завдання ракетного удару російським військовим літаком по літаку Збройних сил України Су-25 над територією України. "16 липня близько 19.00 з боку РФ здійснена чергова провокація. Військовий літак ЗС РФ завдав ракетного удару по літаку Су-25 зС України, який виконував завдання на території України", - повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Бригинцю заборонили в'їзд до Білорусі

 Народному депутату України Олександру Бригинцю, якого раніше затримали в аеропорту Мінська, заборонили в'їзд до Білорусі. Зазначимо, що Бригинець летів через Мінськ до Москви у складі офіційної делегації українських та польських правозахисників, які повинні спостерігати за судовим процесом над льотчицею Надією Савченко.

Викрадено заступника мера Донецька

Сепаратисти в Донецьку на вулиці Артема біля міськради викрали першого заступника міського голови Костянтина Савінова та начальника управління зі зв'язків з громадськістю міської ради Максима Ровінського. За словами очевидців, сепаратисти були озброєні автоматами. Савінова і Ровінського, за попередньою інформацією, відвезли в захоплену будівлю управління Служби безпеки України, яка перебуває під контролем Російської православної армії. Пізніше ЗМІ поширили інформацію, що Савінов був відпущений.

Кримські дипломи про освіту можна буде поміняти на українські

У Міністерстві освіти і науки України змінили порядок отримання українського диплома для випускників кримських ВНЗ. Відповідно до змін, випускники кримських ВНЗ можуть отримати український диплом про вищу освіту та додаток до нього не тільки у ВНЗ, розташованих в Херсонській та Миколаївській областях, як було раніше, а й у всіх регіонах України.

До зими не вистачає шести мільярдів кубів газу

Україні для проходження осінньо-зимового періоду не вистачає 6 мільярдів кубометрів газу. Як повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан: "Той обсяг, якого на сьогоднішній день недостатньо для проходження осінньо-зимового періоду, становить близько 6 млрд кубічних метрів газу на весь період 2014-2015 років".

Соцвитрати урізатимуть

Для збалансування бюджету України необхідно урізати фінансування низки соціальних програм, а фінансування армії збільшити, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. "Як глава уряду готовий брати персональну відповідальність за такі складні, але необхідні рішення для країни. Переконаний, що весь наше уряд усвідомлює, що іншого шляху немає. Так, країна у війні, треба фінансувати армію, відновлювати інфраструктуру, забезпечувати потерпілих, платити військовослужбовцям. І тому нам треба буде урізати низку соціальних програм", - сказав Яценюк.

Військові в російській формі з'явилися в районі Ізваріного

 У районі прикордонного селища Ізваріне в складі угруповань сепаратистів були помічені групи військовослужбовців у формі Збройних сил Росії, але без розпізнавальних знаків. Як повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони: "Терористи нарощують угруповання сил і засобів на нашій території, в тому числі в їхньому складі зафіксовані групи військовослужбовців у формі Збройних сил РФ без розпізнавальних знаків. Така група була помічена в районі селища Ізваріне. Угрупування має на озброєнні артилерію і установки Град"

 

Призначений постпред Порошенка в Раді

Президент України Петро Порошенко призначив постійним представником глави держави в Кабінеті міністрів Олександра Данилюка. Як повідомляє прес-служба глави держави: "Президент України Петро Порошенко зустрівся з новопризначеним постійним представником глави держави в Кабінеті міністрів Олександром Данилюком".

Призначений директор столичного метрополітену

Директором КП Київський метрополітен призначений Віктор Брагінський. Сьогодні Брагінського представив колективу підприємства мер столиці Віталій Кличко.

З Градів обстріляний аеропорт Луганська

На сході України обстріляли з Граду Луганський аеропорт. За словами спікера Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, українські військові не відкривали вогонь, щоб не нашкодити місцевому населенню.

Скасовано конкурс на видачу ліцензій на радіомовлення

 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала конкурс на видачу ліцензій, що створюють національну систему радіомовлення. Як заявив глава Нацради Юрій Артеменко: "Ми прийняли одноголосно рішення, яким скасували конкурс на видачу ліцензій, що дозволяв би створити національну систему радіомовлення".