Голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт повторно звернувся до Міністра оборони України Валерія Гелетея через відсутність дієвого реагування Міноборони на ситуацію, яка склалась із забезпеченням засобами бронезахисту волинян – військовослужбовців військової частини В 0116 (1-й батальйон територіальної оборони).

Пустовіт вимагає забезпечити захист волинянам, або ж вони в зону АТО не поїдуть, - повідомляють у прес-службі ОДА.

«На 16 липня у цій військовій частині забезпеченість бронежилетами становить близько 8%, і усі закуплені за власні кошти», - йдеться у листі голови облдержадміністрації.

Звернення викликано підвищенням рівня громадсько-політичного напруження серед волинян, причинами якого є: інформація про близьку відправку батальйону на Схід, майже двомісячне очікування вирішення питань реалізації виділених Волинською облрадою 1 млн грн для закупівлі бронежилетів, відсутність власних конкретних кроків зі сторони Міноборони зі здійснення забезпечення зазначеного батальйону бронежилетами.

Тож Григорій Пустовіт вимагає на виділені облрадою кошти, а також на кошти Міноборони закупити бронежилети і шоломи необхідного ступеню захисту та передати їх безпосередньо у підрозділи 1-го батальйону територіальної оборони.

У разі незабезпечення особового складу засобами бронезахисту, облдержадміністрація вважає недоцільним спрямування особового складу 1-го батальйону територіальної оборони в зону проведення антитерористичної операції.