В Ковельському районі створено та функціонує 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 3 дитячих будинки сімейного типу, де на вихованні перебуває 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - повідомляють у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації.
За словами начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Сергія Ілюшика, відповідно до розпорядження голови Ковельської районної державної адміністрації, в районі створено прийомну сім’ю. Це п’ята прийомна сім’я, народжена у віддаленому селі Ситовичі.
16 липня голова райдержадміністрації Юрій Поліщук, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик побували в новоствореній сім’ї, ознайомилися з побутовими умовами проживання. Прийомна сім’я веде домашнє господарство, займається обробітком землі.
В новостворену прийомну сім’ю, яка виховує 2 власних дітей, влаштовано на виховання та спільне проживання 2 дітей - сиріт, 2004 та 2005 року народження. Влаштовані діти є рідним братом та сестрою.
На переконання керівника виконавчої влади району, ми дорослі маємо докласти максимум зусиль, щоб не допустити втрати віри та любові у діток, яким не пощастило з біологічними батьками. Юрій Поліщук подякував батькам та вручив квіти і подарунок.